54 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna bin 139 kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Orman İşletme Müdürlüklerinde yangınla mücadelede çalıştırılacak toplam 54 mevsimlik işçi için bin 139 kişi başvuru yaptı. Noter huzurunda kura çekimi ile gerçekleştirilen işçi alıma başvuru yapanlar Burdur Atatürk Spor Salonu'nu doldurdu.

Burdur'daki orman işletme müdürlüklerinde 6 ay çalıştırılmak üzere 4 dozer operatörü, 4 greyder operatörü, 31 arazöz şoförü, 15 kule işçisi olmak üzere toplam 54 kişi Burdur 1. Noteri huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

Gerçekleştirilen kura çekimi öncesi konuşan Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Sınav Komisyonu Başkanı Mehmet Bahar, kura çekimi sonrası belirlen asıl listedeki adayların 8 Temmuz'da Kent ormanında mülakata tabi tutulacağını kaydetti.

Mülakata gelmeyen asil adayların yerine yedek listedeki adayların alınacağını belirten Bahar, 6 ay çalıştırılacak işçilerin genel sağlık sigortalarının 12 ay ödeneceğini söyledi.

Geçici işçilerin günlük ücretlerinin 32 TL olduğunu kaydeden Bahar, "Ayrıca alınan işçiler sosyal yardımlarla birlikte ikramiye ve ilave tediye ödemelerinden yararlanacaklardır. Kura çekimi sonrasında asıl ve yedek olarak belirlenen adaylar için mülakat ile ilgili tebligatları elden verileceği gibi alamayanlar için posta yoluyla taahhütlü olarak göndereceğiz. Kurada ismi çıkan adaylar ayrıca bunları müdürlüğümüzün internet sitesinden öğrenebilirler." diye konuştu.

Bahar, 13 beden işçiliği için 517, 31 arozöz şoförlüğü için 611 kişinin başvurduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından başvuru yapanların isimleri tek tek okunarak çekiliş torbasına atıldı. Çekiliş torbasından ilk isimleri gazeteciler çekti. Gazetecilerin ardından salonda isteyen herkese torbadan kura çektirildi. Bazı müracaat sahiplerinin çocukları ve eşleriyle birlikte salona geldiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber