TOKİ'nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisi uygulamaları Ankara'da başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 15:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'de herkesin konut sahibi olmasını hedef edinen Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehir estetiğine renk katacak çalışmalara da imza atıyor. Bu çerçevede TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın girişimleriyle Selçuklu ve Osmanlı mimarisi evleri projesi yapıldı. İlk evler Ankara'da protokol yolu olarak bilinen Esenboğa Havaalanı'na giden yolun sağ tarafından yapılacak.

Selçuklu ve Osmanlı mimarisi izlerini taşıyan yeni evler, 2,3 ve 4 katlı, bahçeli tarzda yapılacak. Yeni projelerde Türk kültürüne sahip çıkılması sağlanacak. Yöresel mimari çalışmaları olarak adlandırılan yeni projelerde bölge bölge farklı mimari örnekler gerçekleştirilecek. İlk ihalesi Mardin'de yapılan çalışma ile "Tarihi Mardin Evleri Projesi" uygulamaya geçildi. Nur Mahallesi'nde SİT alanı üzerinde tescilli yapıların bulunduğu yaklaşık bin 210 dönümlük bölgede, tarihi özelliği olmayan binaları yıkacak olan TOKİ, Mardin taşından bin 440 konut yapacak. Yörenin tarihi yapısına uygun inşa edilecek olan konutlarla ilgili ihale tamamlandı.

TOKİ'nin bölgesel mimari uygulamalarına en güzel örnekleri teşkil etmesi beklenen Ankara'daki ihale ise 29 Haziran günü yapılacak. 8 farklı mimari çalışmanın uygulanacağı projede 341 konut yapılacak. Karadeniz bölgesini kapsayan uygulamalar ise projelendirildi. İnsanların ferah ve konforlu evlerde, kendi doğal yapısını koruyacak şekilde inşa edilecek projelerin hayata geçmesiyle ev yapımında yeni bir konsept başlamış olacak.

"Klasik apartman anlayışının dışına çıkarak, kendimize özgü evler inşa edeceğiz." diyen TOKİ Başkanı, Mardin taş evlerinin ihale edildiğini, Karadeniz evlerinin projesinin tamamlandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber