Çevre zorunlu ders oluyor

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Çevre Yasa tasarısı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların eğitim programlarında çevre ile ilgili konuların yer alması zorunlu olacak.

TBMM Çevre Komisyonu'nda, AB'ye uyum çerçevesinde hazırlanan yeni Çevre Yasa Tasarısı ile ilgili altkomisyon çalışmaları tamamlandı. Altkomisyonda tasarıya, çevre bilincinin artırılması amacıyla yeni bazı hükümler de eklendi. Buna göre; çevrenin korunması ve kamuoyunda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla, okul öncesi eğitimden başlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün eğitim kurumlarının öğretim programlarında çevre ile ilgili konulara yer verilmesi esas olacak.

TV'DE AYDA 2 SAAT

Bu yasa tasarısıyla, yaygın eğitime yönelik olarak, radyo ve televizyon programlarında da çevrenin önemine ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik programlara yer verilmesi zorunlu olacak.

TRT ile özel televizyon kanallarına ait televizyon programlarında ayda en az iki saat, özel radyo kanallarının programlarında ise ayda en az yarım saat eğitici yayınların yapılması zorunlu olacak. Bu yayınların yüzde 20'sinin izlenme ve dinlenme oranı en yüksek saatlerde yapılması esas olacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber