Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde büyük hasar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü(GYTE) ziyaret ederek su baskınlarının verdiği zararla ilgili bilgi aldı.

GYTE Merkez Yerleşkesi'ni ziyaret eden Prof. Dr. Şimşek, GYTE Rektörü Prof. Dr. Ali Nur Büyükaksoy'la birlikte sel sularının zarar verdiği rektörlük, kütüphane ve bazı fakülte binaları ile laboratuvarları gezdi.

Prof. Dr. Büyükaksoy, D-100 kara yolunda biriken yağmur sularının enstitünün yol tarafındaki istinat duvarını yıkması ve Sazlık Deresi'nin taşması sonucu binaların sular altında kaldığını söyledi.

Laboratuvarlarda çok büyük hasar olduğunu kaydeden Büyükaksoy, temizlik ve suları tahliye ile hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, güvenlik nedeniyle de enstitüde elektriklerin kesik olduğunu kaydetti.

Büyükaksoy, ayrıca su baskını tehlikesiyle ilgili 9 Şubatta Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yazılı başvuruda bulunduklarını, ancak kendilerine belediyeden herhangi bir geri dönüşün olmadığını kaydetti.

Enstitünün bilgi işlem merkezinin de hasar gördüğünü kaydeden Büyükaksoy, bu nedenle iletişimin cep telefonları ile sağlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Muhittin Şimşek sel felaketinde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, ''Maddi sıkıntılar önemli değil telafi edilir, ancak hocalarımızın büyük emekler harcadığı çok değerli projeler heba olmuş, üzüntümüz bu. Hocalarımızın moralinin yerinde olması beni sevindirdi. Hazırlayacağımız rapor doğrultusunda elimizden gelen her türlü yardımı ve desteği vererek sıkıntılarını gidereceğiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber