İzne gelen asker trafik kazasında hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında hayatına kaybedenlerin isimleri belli oldu. Kazada yemin töreni sonrası memleketine dönen bir askerin de öldüğü anlaşıldı.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yaşanan trafik kazasında 4 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Sivas-Yozgat kara yolu Yılanlıkaya mevkisinde, Muhammed Yaşar yönetimindeki 35 HKM 65 plakalı otomobil, Metin Alanlı yönetimindeki 52 K 8077 plakalı tomruk yüklü kamyonun şeridine girerek kamyonun altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurda yığını haline döndü.

Kazada, otomobilde bulunan piyade er Özgür Şahin (20) ile arkadaşı Muhammed Yaşar, akrabaları İsa Şahin (34) ve Suna Şahin (28) yaşamını yitirdi. Otomobilde bulunan cesetler, itfaiye, sivil savunma, polis ve jandarma ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden güçlükle çıkarıldı. Kazada yaralanan kamyon sürücüsü Metin Alanlı ise ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alanlı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Asker olan Özgür Şahin ile kazada yaşamını yitiren diğer kişilerin Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki yemin törenine katıldıkları, törenin ardından dağıtım iznine çıkan Özgür Şahin'i de alarak İzmir'e hareket ettikleri öğrenildi.

Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bu arada kazada hayatını kaybedenlerin bilgisini ölen kişilerin yakınlarına haber verme görevi Sivas Bölge Trafik Şube Müdürü Muhammed Fatih Sarıyıldız'a düştü. Aracın ruhsatından çıkan telefonla otomobilin sahibine ulaşan Sırıyıldız, kazada ölen Muhammed Yaşar'ın babasıyla görüştü. Baba Yaşar'a ölüm haberini veremeyen Sarıyıldız, yaralı olduklarını söyledi. Sarıyıldız, daha sonra Yaşar'ın arayan başka bir yakınına 4 kişinin kazada yaşamını yitirdiklerini söylemek zorunda kaldı. Trafik Şube Müdürü Sarıyıldız'ın telefon görüşmesi sırasında zor anlar yaşadığı gözlendi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber