Eş özgürü atamalarında 2 bin 683 öğretmen mağdur oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2010 yaz tatili dönemi sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme atamalarında 2 bin 683 öğretmen yine mağdur oldu. Ataması yapılamayan öğretmenler, eş durumu probleminin kendilerini büyük sıkıntıya soktuğunu belirterek, duruma tepki gösteriyor. İnternet aracılığı ile ulaşabildikleri herkese mail gönderip mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım isteyen öğretmenler, atama yapılmamasının Anayasa'nın aile bütünlüğü maddesine aykırı olduğunu ileri sürüyor.

Havuz sistemi ve kontenjan azlığı nedeni ataması yapılamayan öğretmenlerden Halil K., büyük mağduriyetler yaşadıklarını bildiriyor. Ağustos ayında ek bir atama istediklerinin altını çizen K., "Bakanlığımızın, yüzlerce öğretmenin atamasının yapılamadığı bu durum karşısında yaşadıkları bu mağduriyetini çözmesi için en kısa sürede somut adımlar atmasını bekliyoruz." diyor.

Bu yıl 7 bin 615 sözleşmeli öğretmenin eş durumu başvurusu yaptığını ve bunun ise sadece 4 bin 932'sinin atamasının gerçekleştiğinin altını çizen öğretmen Ebru H., 2 bin 683 öğretmenin ise mağdur olmaya devam edeceğini hatırlattı. Ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin ne yapacağını bilemediği yorumunda bulunan H., "Bu sebepten bir çok aile boşanma durumuna gelip huzurları ve sağlıkları bozuldu. Kadrolu öğretmenlerimizin aileleri kutsal da sözleşmelilerin nikahı hindu nikahımıdır? Aileler parçalanmamalıdır. Aynı durum neden sözleşmeli öğretmenler için geçerli değildir. 2 bin 683 ailenin dağılıp parçalanmasına, çöküş yaşamasına, ana-babaların çocuklardan ayrı kalmasına ve psikolojilerinin bozulmasına engel olmaya çalışın. Dayanacak gücümüz yok, duyun bu sesi?" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber