Yargıdaki yetki aşımına avukat protestosu - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, HSYK, Yargıtay ve Danıştay'ın yetkilerinin bulunmadığı alan ve konularda yetki aşımı yaparak laik düzeni koruma bahanesi ile tasarruflarda bulunup kararlar aldığını savunan avukatlar, bu durumu protesto etti. Bazı davalarda verilen tahliyeleri de eleştiren avukatlar, "Benim müvekkilimi de tahliye et" sloganları attı.

Sultanahmet'deki İstanbul Adliyesi önünde toplanan Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, son dönemde yargıda verilen kararlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Hukuk Dernekleri adına basın açıklamasını okuyan avukat Murat Aktürk, Anayasal rejimi yıkıp, TBMM'yi ve hükümeti devirmeyi amaçlayan Kafes ve Balyoz darbe planları gibi davaların sanığı olan askerlerin bir biri ardına tahliye edildiğini söyledi. Aktürk, "Sıradan sanıklar için gündeme gelmeyen tutuksuz yargılamanın, Ergenekon yapılanması içinde yer alan, ülkemizdeki azınlıklardan önde gelenlerinin öldürülmesine ilişkin eylem planları yapan, askeri darbeler planlayan ya da bu iddialar ile yargılanan kişilerle ilgili hassasiyetle uygulanması son derece manidardır." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere HSYK, Yargıtay ve Danıştay'ın görevleri olmadığı halde yetkilerinin bulunmadığı alan ve konularda yetki aşımı yaparak laik düzeni koruma bahanesiyle tasarruflarda bulunarak kararlar aldığını ileri süren Aktürk, "Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay üyelerinin önlerine gelecek ve gelmiş dava dosyalarına ilişkin yargılamayı etkilemeye yönelik beyanları basına yansımış, üstelik yargılamanın sahaları ve kararların, konuşmaların içeriğine uygun olarak gerçekleştirildiği görülmüştür." şeklinde konuştu.

Ellerinde "Benim müvekkilimi de tahliye et", "Vesayetçi yargı istemiyoruz", "Cihaner görevde, Sarıkaya nerede?" dövizleri taşıyan avukatlar basın açıklamasından sonra adliye önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber