Bursa'da diploma skandalı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 10:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA'da inşaat mühendisleri ve mimarlar odasına yapılan isimsiz ihbarlar üzerine yürütülen soruşturma sonucu 4 mimar ve 2 inşaat mühendisinin diplomalarının sahte olduğu ortaya çıkarıldı.

Genel merkezin yürüttüğü soruşturma sonucu, diplomalarının sahte olduğu belirlenen mimar ve mühendislerin üyelikleri donduruldu, bu kişilerin imzaladıkları projeler ve yaptıkları işlemlerle ilgili belediyelere bilgi verildi. Odalar, bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Bursa'da uzun yıllardır çalışıp çok sayıda projeye imza atan inşaat mühendisleri Ramazan Tatkoy ve Arzu Bostancı ile mimarlar Mümin Bostancı, Ahmet Bostancı, Mustafa Cinan ve Cüneyt Kındı'nin diplomalarının sahte olduğu ortaya çıktı.

Olayı doğrulayan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, yapılan ihbarın oda genel merkezi tarafından soruşturulduğunu ve YÖK ile Kıbrıs'taki üniversite nezdinde yürütülen yazışmalarla ilgili belgelerin iki gün önce odaya ulaştığını söyledi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE SAHTE MUHENDİS

Merkez Nilüfer İlçesi'nin CHP'li Belediye Meclisi Üyesi olan Ramazan Tatkoy ile Arzu Bostancı'nın üyeliklerinin dondurulduğunu belirten Şahin şöyle dedi:

?Gelen bilgi üzerine belediyelerde işlem yapılmaması için durumu sözlü olarak ilgililere bildirdik. Ayrıca genel merkezimiz bu kişilerin imzası bulunan tamamlanmış ve devam eden projelerin durumunu araştırıyor. Hukukçularımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Durum savcılığa da intikal ettirilecek?

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya da, imzasız dilekçe üzerine başlatılan soruşturmanın sonuçlandığını kaydederek şunları söyledi:

?Genel merkezimiz, üniversitelerle irtibata geçerek durumu ortaya çıkardı. Bu kişiler odamıza Bursa'dan kayıt yaptırmamışlar. Başka illerden kayıt yaptırıp sonra Bursa'ya nakil yaptırılmış. Konuyu belediyelere ve ilgili yerlere bildirdik. Savcılığa da suç duyurusunda bulunağız. Ayrıca durumu Perşembe günü basın toplantısı ile açıklayacağız.?

CHP'Lİ ÜYE: DİPLOMAM SAHTE DEĞİL

Diplomasının sahte olduğu iddia edilen Nilüfer Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Ramazan Tatkoy, durumun diplomasında soyadının ?Tatsoy' olarak yanlış yazılmasından kaynaklandığını savunarak, ?Yanlış soy isimle sorgulama yapıldığı için yanlış sonuca ulaşılmış. Diplomam sahte değil. Durumu yazı ile üniversiteden tekrar istiyoruz. Bu iddialarda bulunanlar hakkında yasal haklarımı kullanacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber