Adana belediye meclisinin feshi için görevsizlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin feshi ve merkez ilçe belediye başkanlarının görevlerine son verilmesi amacıyla yapılan başvuruya, Adana 1. İdare Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyaları Danıştay'a gönderdi.

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Zeynel Mızrak, Adana 1. İdare Mahkemesinin dosyaları Danıştay'a göndermesiyle ilgili olarak eski adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin feshi ve merkez ilçe belediye başkanlarının görevlerine son verilmesinin yanı sıra, yeni başkan vekili seçimi yapılmaması amacıyla da İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu anımsattı.

Seçilmiş organların düşürülmesinin Danıştay yetkisinde olduğu için 1. İdare Mahkemesinin görevsizlik kararı verdiğini belirten Mızrak, şöyle konuştu:

''Sıradan bir vatandaş olarak İçişleri Bakanlığını baypas ederek konuyu hukuki boyutlarda halletmeye çalışıyorum. Her Türk vatandaşının kanunlara aykırı yapılan bir iş veya işlemle ilgili hakkını alabileceğini göstermek amacıyla yola çıktım. Konu Danıştay'a gittiği için bu konuda amacıma ulaştığımı söyleyebilirim. Danıştay'ın da bu konuda en kısa sürede bir karar vereceğini sanıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber