Bakanlar Kurulu ceza hukukuna ilişkin üç kanun tasarısını görüştü

Haber Giriş : 01 Mart 2005 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantıda ele alınan diğer 3 kanun tasarısının 'Ceza Hukuku' ile ilgili olduğunu anlatan Çiçek, bunlardan birisinin çocuk mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkileri ile ilgili kanun tasarısı, diğerinin ise kabahatlerle ilgili tasarı olduğunu söyledi. Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) genel hükümler, suçlar ve kabahatler başlıklı 3 bölümün bulunduğuna işaret eden Çiçek, 1 Nisan'da yürürlüğe girecek Türk Ceza Kanunu'ndan kabahatler bölümünün çıkarıldığını hatırlattı. Kabahatlerin, idari yaptırımların öngörüldüğü fiilleri ifade ettiğini kaydeden Çiçek, yeni TCK yürürlüğe girdiğinde kabahatler kısmının karşılıksız kalmaması için bu tasarının yürürlüğe girmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ele alınan son tasarının 'Denetimli Serbestlik Yasa Tasarısı' olduğunu ifade eden Çiçek, bu alandaki düzenlemelerin derli toplu hale getirilmesi ve şartlı tahliye edilenlerin topluma uyumlarının sağlanabilmesi için onlara bazı hizmetlerin verilmesi gerektiğini anlattı. Çiçek, bu yasa ile bu hizmetlerin yapılabilmesi için kurumsallaşmaya gidilmiş olacağını vurguladı.
Toplantıda denetim konuları üzerinde durulduğunu kaydeden Çiçek, milletvekillerinin denetim yollarından birinin de sorular olduğunu söyledi. Meclis'in gündeminde 500'ün üzerinde sözlü sorunun bulunduğuna işaret eden Çiçek, bu soruların, zamanında cevaplandırılmadığında gündemden düşmediğini, gündemde kalmaya devam ettiğini ifade etti. Hükümet olarak Meclis'in bu denetim işlevini tam olarak yerine getirebilmesi adına yeni bir yöntem üzerinde anlaştıklarını dile getiren Çiçek, "Yarın ben, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, kendi alanımızla ilgili soruları bitirinceye kadar çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber