Eğitim-Sen'den Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) uygulaması ile öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetine neden olduğu iddiasıyla eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, Çelik'in, SBS'ye başlandığı sırada, bu uygulamanın, çok değişik yönleriyle olumlu olduğu, eğitim ve öğretim sürecini ilerleteceği, niteliğini artıracağı ve çocukları okul odaklı bir eğitim öğretime yönlendireceği yönünde bir takım tespitler yaptığını anımsattı.

Bu tespitlerin doğru olmadığını o dönemde Eğitim-Sen olarak ifade ettiklerini ve bu konuda ortaya çıkarttıkları raporları yetkililerle paylaştıklarını ifade eden Kılıç, ''SBS'lerin, iddia edildiği gibi eğitim öğretimin niteliğini artırmayacağını, tam tersine çocuklarımızı dershanelere bağımlı kılacağını, okuldan uzaklaştıracağını, onları psikolojik anlamda ciddi olarak sıkıntılarla karşı karşıya bırakacağını ve velilerimizin dershanenin yarattığı maddi yük nedeniyle ciddi anlamda sıkıntıya düşeceğini ifade etmiştik'' diye konuştu.

Bunların hiçbirinin dikkate alınmadığını savunan Kılıç, ''uygulamanın, bugüne kadar öğrencilerin ve velilerinin hem maddi hem manevi anlamda yıkıma uğramalarına sebep olduğunu'' söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, SBS'nin 6. ve 7. sınıflarda kaldırılacağını, sadece 8. sınıflarda gerçekleştirileceğini duyurduğu açıklamasında, eski Bakan Hüseyin Çelik'in ifadelerinin tam tersini ortaya koyduğunu vurgulayan Kılıç, ''Nimet Çubuk'un ifadeleri adeta bir itiraf niteliğindedir. Yaşanan mağduriyetlerin ortaya konduğu bir döküm niteliğindedir'' dedi.

Eğitim-Sen olarak, öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetinin hesabını soracaklarını belirten Kılıç, bunun hukuksal sonucunun da olması gerektiğini kaydetti.

Kılıç, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ''görevini kötüye kullandığını'' iddia ederek, bu kapsamda, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Açıklamanın ardından, Zübeyde Kılıç ve beraberindekiler, suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber