Diyanetten başka kurumlara 2 bin personel

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, son 7 yılda Başkanlık'ta çalışıp da başka kuruma geçmek isteyenlerin sayısının yaklaşık 17 bin olduğunu belirterek, ''Sadece yaklaşık 2 bin kişiye izin verilmiştir. Bunların büyük bir çoğunluğu da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığına geçmiştir'' dedi.

Özafşar, Türkiye'de yaklaşık 12 bin 500 caminin din görevlisinin bulunmadığını, büyük camilerdeki 2. ve 3. din görevlisi ihtiyacıyla din görevlisi açığının daha yüksek rakamlara ulaştığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası ile vekil imamlara 4 bin sözleşmeli kadro imkanı verildiğini hatırlatan Özafşar, halen görevde olan yada 2005 yılından sonra en az 4 ay vekil imamlık yapanlar arasından KPSS'ye girmiş ve yeterlilik belgesi bulunan adayların bu kadrolara başvurabileceğini dile getirdi. Özafşar, görevlendirmelerin, başkanlığın düzenleyeceği 2 aşamalı bir sınavda başarılı olanlar arasından, ihtiyaçlara uygun yerlere yapılacağını kaydetti.

Teşkilat Yasası ile ayrıca merkez ve taşra teşkilatında kullanılmak üzere başkanlığa 12 bin kadro tahsis edildiğini ifade eden Özafşar, ''Ama bu 16 bin 500 kadronun hepsi bugün kullanılacak değil, başkanlığın istihdam ettiği, ihtiyaç duyduğu muhtelif unvanlarda toplamda 12 bin civarında kadro ihdas edilmiş oluyor. Bu kadronun 5 bini imam hatip olmak üzere açıktan atama izni veriyor. Bu kadrolar 2010 yılında kullanılacak'' diye konuştu.

Özafşar, Maliye Bakanlığından da 4B statüsünde çalıştırmak üzere 5 bin sözleşmeli kadro talebinde bulunduklarını kaydetti.

-''BAŞKANLIK ATLAMA TAHTASI OLARAK MI KULLANILIYOR?''-

Diyanet'e tahsis edilen kadroların kamuoyunda bazı eleştirilere neden olduğunu, bunun da ''Başkanlık atlama tahtası olarak mı kullanılıyor?'' yönündeki endişelerden kaynaklandığını ifade eden Özafşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son 7 yılda Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıp da başka kuruma geçmek isteyenlerin sayısı 17 bine yakındır. Ancak sadece yaklaşık 2 bin kişiye izin verilmiştir. Bunların büyük bir çoğunluğu da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığına geçmişlerdir. En fazla muvafakat 2004 yılında verilmiştir. Çünkü o yıl çok miktarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine ihtiyaç olmuş ve yüksek oranda bir alım gerçekleştirilmişti. Ama bundan sonraki yıllarda gittikçe azalan bir seyir var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber