Polis adayları yemin etti - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 279 polis adayı yemin etti

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu 8'nci dönem mezunlarını verdi. Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 279 öğrenci kalaşnikof, tabanca, Türk bayrağı ve Anayasa üzerine ellerini koyarak hep birlikte yemin etti. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, "Sizin meslek hayatınızdaki başarınız yakaladığınız suçluların sayısına göre değil, önlediğiniz suçlar ve suçlularla ölçülecek" dedi.

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Vali Vekili Kadir Fikret Dayıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Müftüsü Şaban İşlek ve çok sayıda davetliyle veliler katıldı. Okul tanıtımı ve mehterle başlayan törende konuşan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Şahin, "Mezuniyetinizin, ülkemize, emniyet teşkilatımıza, şahsınıza ve ailelerinize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kurtuluş savaşımızda bu ülkeyi kurtararak bizlere emanet eden ve önümüze büyük hedefler koyan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve emeği geçen emniyet teşkilat mensuplarımızı minnetle anıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz ise, polis adaylarına önerilerde bulunurken, "Başarınız, yakalayacağınız suçlu sayısıyla değil, önlediğiniz suç ve suçlularla ölçülecektir. Başarının anahtarı budur" diye konuştu.

Yaş kütüğüne plaket çakan dönem birincisi Mehmet Şadi Başbilici ise, kutsal görevimize başlarken, milletimizin huzuru için çalışacağımıza, insan hak ve hürriyetlerine saygılı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da kutlama mesajı gönderdiği mezuniyet töreninde mezun öğrencilere sanayici ve işadamları tarafından da çeşitli hediyeler verildi.Mezun öğrencilerin, masaların üzerine yerleştirilen kalaşnikof, tabanca, Türk bayrağı ve Anayasa üzerine ellerini koyarak hep birlikte yemin ettiler. Teren, öğrencilerin polis marşını söylemesi, halk oyunları ve karate gösterisiyle sona erdi.


MEZUNİYET TÖRENİNDE SERGİLENEN HALK OYUNU SIRASINDA POLİS OKULU ÖĞRENCİLERİ KILIÇ YERİNE COP KULLANDI

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2 yıllık eğitim sürecini tamamlayan 103 öğrenci için mezuniyet töreni yapılarak polis memurluğuna adım attılar. Mezuniyet töreninde sergilenen halk oyunu gösterisinde polis okulu öğrencilerinin kılıç yerine cop kullanması dikkat çekti.

Kastamonu'nun merkeze bağlı Göl Köy'ünde bulunan PMYO, 8'inci dönem öğrencilerini düzenlenen törenle mezun etti. Okulun tören alanında gerçekleştirilen mezuniyet töreninde ilk olarak okulun halk oyunları ekibi gösterisi yer aldı. Ege yöresine ait Zeybek oyununu sergileyen ekip, kılıç yerine cop kullandı. Daha çok toplumsal olaylarda polisin kalabalığı dağıtmak için kullandığı copların, halk oyununda kullanılması izleyenlerin dikkatini çekti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mezuniyet törenini açılış konuşmasını yapan Kastamonu PMYO Müdürü Emir Gökpınar, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü ve temel kurumlarından olan büyük bir teşkilatın mensuplarıyız. Ülkemizin huzur ve güvenliği, birlik ve beraberliği, bugünü ve yarınları bizlere emanettir" dedi.

Kastamonu PMYO'nu birincilikle bitiren İsmail Duğan'ın yaş kütüğüne plaketi çakmasıyla devam eden mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Polis Meslek Yüksek Okulu'nda ilk 10'a giren öğrencilere törene katılan protokol üyeleri tarafından hediyeleri ve diplomaları verildi.

Tören alanında oluşturulan platformda Türk Bayrağı ve silah üzerine yemin eden çiçeği burnunda polis memurları, daha sonra geçit töreni ile izleyenlerin beğenisini kazandılar. Mezuniyet töreninin sona ermesinin ardından yeni polis memurları toplu halde kep atıp müzik eşliğinde dans ettiler. Aileleriyle hasret gideren yeni mezun polisler 15 gün içinde göreve başlayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber