'Boğaziçi'li öğrencilerden 'İlkokulumuz' projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin kurduğu Yapı Kulübü'nün ''İlkokulumuz'' projesi kapsamında kendileri de inşaatta çalışan öğrenciler, 4 derslikli ilköğretim okulu ek binası ve bir lojman inşa ediyor.

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Balatlı köyündeki 5 derslikli Balatlı İlköğretim Okuluna ek olarak 4 derslikli ek bina ve bir lojman inşa eden öğrencilerden 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Oğuz Genç, okulun tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyledi.

İnşaatı 2-3 ay içerisinde tamamlamayı planladıklarını aktaran Genç, ''Okulun açılışını 20 Eylülde yapacağız. Açılışa Beyazıt Öztürk, Acun Ilıcalı ve Burcu Güneş'i davet ettik. Bizi kırmayıp geleceklerini düşünüyoruz'' dedi.

İnşaat malzemelerini, sponsorları sayesinde aldıklarını belirten Genç, çalışmaları inşaat ustalarıyla birlikte yürüttüklerini ifade etti.

Kulüp üyesi Uygar Şahin de Balatlı köyündeki projelerinin kendileri için ''pilot proje'' olduğunu ve bundan sonra her yıl bir köy okuluna yardım edeceklerini söyledi.

Köy halkının kendilerini çok iyi karşıladığını anlatan Şahin, ''Bu da motivasyonumuzu artırıyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar için isteğimizi artırıyor'' diye konuştu.

Şahin, proje için inşaat sektöründen bir çok firmadan aldıkları desteği, kendi okullarından görmediklerini, bunun da kendilerini üzdüğünü sözlerine ekledi.

Balatlı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mevlüt Üçüncü de okullarının böyle bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber