Islak imza attığı söylenen makine, basına anlatıldı - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen "İrtica ile mücadele eylem planı" davasının öğleden sonraki bölümünde Dursun Çiçek'in avukatları, duruşma salonuna getirdikleri bilgisayar destekli CNC cihazıyla, ıslak imza atılabileceğini savundu. Duruşma salonunda sunum yapan avukatlar, salon dışında da makinenin nasıl çalıştığını basın mensuplarına anlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen ve kamuoyunda "AK Parti ve Gülen'i bitirme planı" olarak bilinen davanın bu günkü duruşmasında sanık Dursun Çiçek'in avukatları CNC makinesiyle Islak imzanın taklit edilebileceğini mahkeme salonunda uygulamalı olarak savundu. Çiçek'in avukatları duruşmaya verilen arada ise mahkeme salonuna getirdikleri CNC makinasını basın mensuplarına gösterdi.

Duruşma salonunda Çiçek'in avukatları, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in imzasını bir CNC makinesiyle kopyalayıp davaya konu "AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı"na yerleştirdiklerine iddiasıyla bir görüntülü sunum yaptı. Ardından da duruşma salonunda önce Mübaşir Aydın Aslan'ın imzası ardından İtalya Başbakanı Berlusconi'nin imzası kopyalandı.

Yapılan kopyalama işleminin birebir olduğunu savunan sanık avukatları dava konusu eylem planı üzerindeki Çiçek'e ait olduğu öne sürülen imzanın sahte olduğunu savundu. Çiçeğin avukatı Hüseyin Ersöz'ün savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Avukat Celal Ülgen, teknisyenlerin yardımıyla duruşmaya getirdikleri CNC makinesini Adliye önünde bekleyen basın mensuplarına gösterdi. Makinenin 3 eksenli olduğunu ve kalemin dik yerleştirildiğini belirten Ülgen, 5 eksenli makinenin ise yatay şekilde yerleştirilen kalemle daha kesin sonuç verdiğini öne sürdü.

Ülgen kopyalanacak imzanın bu makinenin digital aparatıyla okunduğunu arkasından hafızaya alınan imzanın keçeli kalem ile istenilen belge üzerine aktarılabildiğini ileri sürdü. Celal Ülgen, duruşma salonunda kopyaladıkları savcı Mehmet Ali Pekgüzel'e ait imza kopyasını gösterdi.

Avukat Celal Ülgen, "Bu makine ile birebir ıslak imza kopyalanabileceği iddianızı kuvvetlendirmek amacıyla mahkemede kopyaladığınız imzaları Adli Tıp'a göndermeyi talep ettiniz mi?" şeklindeki soruya "Henüz böyle bir talepte bulunmadık. Ama duruşma arasında Savcı Pekgüzel bu imzaların Adli Tıp'a gönderilmesi uygun olur diye espri yaptı." şeklinde cevap verdi.

Açıklamalara Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek de katılımıyla destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber