İstanbul'un Anadolu Lisesi şansı arttı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 23:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Nuran ÇAKMAKÇI

Anadolu Liseleri'nin sayısı hızla artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kontenjanlar kılavuzuna göre, tüm Türkiye'de 367 yeni Anadolu Lisesi, 54 bin 690 yeni kontenjan açıldı. Kontenjanı en fazla artan il İstanbul oldu.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kontenjanlar kılavuzuna göre, 2010-2011 eğitim öğretim yılında, 367 yeni Anadolu Lisesi hizmete girmiş olacak. Böylece 54 bin 690 yeni kontenjan açılacak. Kontenjanı en fazla artan İstanbul. Her yıl Anadolu Liseleri'ne girişte en şanssız il olan İstanbul'daki öğrencilerin şansı, kontenjan artışıyla yüzde 7'den 12'ye çıktı. İstanbul'da bu yıl 40 yeni Anadolu Lisesi açıldı. İlde ayrıca Selimpaşa'da bir Fen Lisesi, Beykoz'da da Anadolu Öğretmen Lisesi hizmete giriyor.

Bakanlığın Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını açıklamasının ardından, tercihlerin yapılacağı bugünlerde, veliler okul ve kontenjan artışı karşısında sevindi. Ancak, meslek liselerinde 286 yeni okul açılmasına rağmen, kontenjan 6 bin 798 düştü. Özellikle Ticaret ve Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan okul sayısı 43 arttı ama bu okullarda 9 bin 416 kontenjan düşürüldü. Aynı şey Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda da yaşandı. Okul sayısı bu alanda 80 artarken, kontenjan sayısı 3 bin 230 düşürüldü.

Bu yıl İtfaiyecilik ve Ahşap Teknolojileri gibi iki yeni alanda da okul açıldı. Artık İstanbul Bayrampaşa, Bursa Osmangazi, İzmir Buca ve Ankara Altındağ'da İtfaiyecilik bölümü olan okullar var. Ahşap Teknolojileri bölümü ise Kocaeli ve Malatya'da açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber