İstanbul'daki 250 okul müdürünü korumak adına rotasyonu erteletme çabası var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Teşkilat Sekreteri Metin durmaz yaptığı açıklamada "Sadece İstanbul da 250-260 okul müdürünü korumak adına rotasyonu erteletme çabasına girenlerin, öğretmenlerin ve müdür yardımcılarının düşüncelerini önemsemek akıllarına neden gelmemektedir? Acaba bu üye müdürlerden merkezi okullar dışında, kenarda köşe de okul müdürlüğü yapanların düşünceleri araştırılmış mıdır? Kenar ve köşe okullara müdürlerin mahkûm edilmesine seyirci kalmak nasıl bir anlayıştır, anlamak mümkün değil. Bu zihniyet yenilikten, değişimden neden bu kadar korkmaktadır? " dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının köhnemiş ve kalıplaşmış zihniyetlerin yıkılması adına önemli bir adım atarak rotasyon uygulamasına imza attığını belirten Durmaz, "Atılan bu adım eğitim camiamızda başta birçok okul müdürü, müdür yardımcısı ve özellikle öğretmenlerimiz tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Özellikle bulunduğu kurumu kendi çiftliği zanneden ve 30 ? 35 yıldır bulundukları koltuklarda yosun bağlayan zihniyetlerin yıkılması gerektiğini eğitim camiası personelleri olarak sürekli dile getirdik. Son çıkan yönetmelikle rotasyonun uygulanacak olması ise eğitim sistemimiz için büyük bir değişim ve yenilik olacaktır. " dedi.

Bazı kesimlerin, özellikle büyük paraların ve kursların döndüğü merkezi okullarda çalışan bazı okul müdürlerinin, gerek siyasi partilerdeki gerek bürokrasideki tanıdıkları vasıtası ile rotasyon uygulamasını sulandırmaya yahut erteletmeye çalıştıklarını hayret edici bir durum olarak görüldüğünün belirtildiği açıklamada, "İstanbul Beykoz toplantılarında rotasyona karşı olan üç ? beş okul müdürünü desteklemek adına iktidar milletvekillerine ve bürokratlara organize faks ve telefon trafiği oluşturmak, eğitimi üç ? beş kişinin saltanatına bırakmaktan başka bir şey değildir. Rotasyon öncesi isteğe bağlı müdürlük yer değiştirmelerinde, yer değiştiren okul müdürlerini de tekrar eski okullarına döndürecek misiniz? Eğitim çalışanlarının çoğunluğu itibari ile olumlu bir adım olan rotasyon okullarımızdaki işletme körlüğüne noktayı koyacakken, rotasyon uygulamasının ertelenecek olması eğitim çalışanları açısından hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Rotasyona tabi olan 4000-5000 okul müdürü varken ve bunların sadece merkezi okullarda görev yapanlar tarafından ertelenmesi için yoğun çaba harcanmaktadır. Oysa 600 000 kişilik eğitim camiasından sadece 4000 ? 5000 kişinin isteği ile rotasyonu erteletmek hem Milli Eğitim Bakanlığının hem de rotasyonun ertelenmesi için baskı yapanların prestijilerinin kaybolmasına neden olacaktır." denidli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber