Postacılardan 'yazlık kıyafet' protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, PTT tarafından postacıların yazlık kıyafetlerinin verilmediğini ileri sürerek, bu durumu protesto ettiklerini söyledi.

Polat, Ankara Posta İşletme Dağıtım Başmüdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, postacıların bu yılki yazlık elbiselerinin hala verilmediğini, verilip verilmeyeceğinin de bilinmediğini belirterek, resmi kıyafet giymeyen postacılara baskı uygulandığını iddia etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın personeline hiçbir aksama olmadan kıyafetlerini verdiğini ifade eden Polat, şunları söyledi:

''Verilmeyen kıyafetleri giyme şansımız olmadığından işe sivil giysilerimizle geldik ve posta dağıtımına böyle çıkıyoruz. Vatandaş postacıyı elbisesinden tanıyor. Postacı, kıyafetiyle PTT'nin sokaktaki yüzüdür. Sivil elbiselerimizle dağıtıma çıkmamızın sorumlusu iş kıyafetlerimizi vermeyen PTT yönetimidir. Eğer bu sorunumuz acilen çözüm bulunmazsa iş kıyafetlerimiz verilene kadar sivil giysilerimizle dağıtıma çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz.''

Polat, sivil kıyafetlerle göreve giden postacıların EGO otobüslerine alınmadığını da ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber