Referanduma doğru büyük tehlike

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yaptığı pekçok ön uyarı doğru çıkan Gazeteci Şamil Tayyar'dan çok kritik bir uyarı geldi.

Tayyar, PKK kullanılarak İstanbul'da kanlı büyük bir kanlı eylem düzenleneceğini ve 5-6 karakola eş zamanlı saldırılarla referandum öncesi ortalığın savaş alanına çevrileceğini yazdı.

Tayyar'ın "uyarıyorum" vurgusu yaptığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şamil Tayyar/Star

Referanduma doğru büyük tehlike

Hem devletin statik kodlarının yeniden kurgulanması hem olası siyasi sonuçları nedeniyle referandum sürecinde milletin tercihlerini etkileyebilecek olağanüstü gelişmeler yaşanabilir. Hukuki ve siyasi tartışmalar sürerken, kritik bir eşikte olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Bu süreçte, seçmen tercihlerini etkileyebilecek en önemli gelişme, terördür. PKK'nın eylemlerini tırmandırdığı ve operasyonların hız kazandığı bir atmosferde, seçmen tercihi olumsuz etkilenebilir.

BDP'yi hayır kampanyasında CHP ve MHP'nin yanına gönderen İmralı sakininin PKK'yı bu süreçte daha etkin kullanmak istediği biliniyor. İstihbarat birimlerine ulaşan ihbarlara göre, PKK'nın önümüzdeki birkaç gün içinde 5-6 karakola eş zamanlı saldırı düzenlemeyi planladığı, özellikle İstanbul gibi metropollerde toplu ölümlere yol açabilecek eylemler tasarladığı konuşuluyor.

PKK'nın eylemlerini tırmandırması durumunda hava operasyonlarına ilave olarak Kuzey Irak'a yönelik kara harekatı ihtimali artacak. Genelkurmay Başkanı Başbuğ Arena'da yaptığı Kuzey Irak'la ilgili açıklamalarda bunun sinyalini vermişti.

Bir gün sonra Milliyet'te Fikret Bila ve Radikal'de Murat Yetkin imzasıyla kaleme alınan analizlerde Başbuğ'un ifadelerine gönderme yapılarak Kuzey Irak'a yönelik kara harekatı ihtimaline dikkat çekilmişti.

Bu senaryo gerçekleşirse, terörün operasyonları, operasyonların terörü azdıracağı ortamda anayasa değişikliği tartışılmaz.

Siyasi iktidarın bu tehlikeyi görerek, 12 Eylül öncesi oynanması olası kanlı oyunu bozacak tedbirleri bir an önce alması, Genelkurmay Başkanı'nın giderayak morallerini bozduğu polis teşkilatını motive etmesi ve askerle her meseleyi ciddi olarak oturup konuşması gerekir diye düşünüyorum.

Uyarıyorum, referanduma doğru tehlike büyük...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber