CHP'de küskünlere Sav vetosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de yuvaya dönmek için başvuru yapan 10 eski milletvekili Genel Sekreter Önder Sav'ın vetosunu yedi. 10 küskün eski milletvekilinden sadece ikisine dönüş yolu için vize çıktı. Kabul edilmeyen 8 eski milletvekilinin ortak özelliği ise; Sav ile geçmişte neredeyse "kanlı bıçaklı" olmaları. Önder Sav ile geçmişte sorun yaşayan küskünlere geçit izni verilmezken, CHP MYK'da sadece Züheyir Amber ile Muhsin Koçyiğit'in katılımına giriş izni çıktı.

CHP'de yuvaya dönmek için başvuru yapan 10 eski milletvekili Genel Sekreter Önder Sav'ın vetosunu yedi. 10 küskün eski vekilden sadece ikisine dönüş yolu için vize çıktı. Kabul edilmeyen 8 eski milletvekilinin ortak özelliği ise, Sav ile geçmişte ağır siyasi mücadeleye girip neredeyse "kanlı bıçaklı" olmaları. Önder Sav ile geçmişte sorun yaşayan küskünlere geçit izni verilmezken, CHP MYK'da sadece Züheyir Amber ile Muhsin Koçyiğit'in katılımına giriş izni çıktı.

-10 ESKİ VEKİL BAŞVURU YAPTI-

Geçtiğimiz günlerde, Ahmet Güryüz Ketenci, Celal Topkan, Hakkı Akalın, Ersoy Bulut, Muhsin Koçyiğit, Bekir Kumbul, Hüseyin Güler, Hüseyin Özcan, Mustafa Sayar, Züheyir Amber partiye katılmak istediklerine yönelik başvurularını yapmıştı. Eski milletvekilleri partiye katılmak istediklerine yönelik dilekçeleri CHP Genel Merkezi'ne, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemine teslim etmişti. Ancak yaklaşık 1.5 ay önce başvuru yapan bazı küskünlerin başvurusunda sorun çıktığı öğrenildi.

-AMBER VE KOÇYİĞİT'E İZİN ÇIKTI-

Edinilen bilgiye göre CHP MYK toplantısında Muhsin Koçyiğit ile Züheyir Amber'e katılım için karar çıktı. Diğer 8 eski milletvekilinin partiye geçmesine ise sıcak bakılmadı.

-ORTAK NOKTALARI SAV-

Partiye kabul edilmeyen küskünlerin ortak yönünü ise Genel Sekreter Önder Sav ile geçmişte yaşadıkları "sorun" oluşturuyor.

-NE DEMİŞLERDİ?

Ahmet Güryüz Ketenci, Mustafa Sayar ve Celal Topkan 2004 yılında yaptıkları basın toplantısında Önder Sav'a, tüzük değişikliği istemiyle toplanan imzaların, tüzük gereğince belirlenen sayının altına düştüğü için kurultayın toplanmayacağını bildirmesine sert tepki göstermiş ve "Genel Sekreter, geri çekildiğini iddia ettiği imza örneklerini bize tebliğ etmek zorundadır. Öyle anlaşılıyor ki genel merkez yönetimi 23-24 Ekim 2003 tarihinde toplanan olağan kurultayda kabul edilen, CHP'nin demokrasi ve özgürlükler tarihine kara bir leke gibi düşen ve o şanlı tarihi lekeleyen anti demokratik hükümleri muhafaza etmeyi, böylece var olan oligarşik yapılanmayı ne pahasına olursa olsun sürdürmeye kararlı gözükmektedir" demişti.

-OLAY MAHKEMELİK OLMUŞTU-

Ayrıca Önder Sav, adına sahte imza ile istifa faksı çekilmesi olayında Celal Topkan'dan şüphe duyduğunu açıklamış ve Topkan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber