Çocukları asla balkonda yalnız bırakmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Başer Cander, gelişme çağında olan çocukların başının vücuduna oranla daha ağır olduğu için sarkma anında çocuğun, başının ağırlığından dolayı daha kolay düştüğünü bildirdi.

Doç.Dr. Cander yaptığı açıklamada, ailelerin tehlikeli olan yerlerde özellikle 3-6 yaş arası çocuklarını yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi.

Kazalara karşı çocuklarını koruması gereken aileleri, özellikle yaz aylarında daha dikkatli olması konusunda uyaran Cander, yazın balkonların ve pencerelerin açık tutulduğunu, bu yüzden çocukların yalnız başına asla balkonda ve pencere kenarında durmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Özellikle uykudan uyanan çocuğun, anne ve babasını aramak isterken balkon ya da pencereden düşebildiğini anlatan Cander, " Yakınlarını ziyarete giden anne ve babalar çocuklarını göz önünden tutmalı. Aile bireyleri sohbet halindeyken çocuklar fırsattan istifade ederek tehlikeli yerlerde oyun oynayabilir" dedi.

Ailenin en ufak dalgınlığının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Cander, şunları kaydetti:

"Gelişme çağında olan çocukların başı vücuduna oranla daha ağır olduğu için sarkma anında çocuk, başının ağırlığından dolayı yere daha kolay düşüyor. Düşen çocuk için tıbbi olarak yapılacak şeyler sınırlı kalabiliyor. Önemli olan çocuğun düşmesini engelleyebilmek. Çocuk düşmeden gerekli tedbirleri alınmalı. Genellikle çocuk düşme neticesi ya ölüyor, ya da sakat kalıyor. Küçük çocuğu olan ailelerin her konuda olduğu gibi düşme konusunda da bilinçli olması gerekiyor. Çocuk nereden düşerse düşsün ağır zararlar alabiliyor."

Yüksekten düşen çocuklar düşme anında başlarını bir yerlere çarptığı zaman kafa travmasına maruz kaldıklarına dikkat çeken Cander, bu nedenle darbenin şiddetinin daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber