Diyarbakır'da olaylı gece; 3 polis yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMÜŞHANE'de güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Yunus Tokdemir'in Siirt'e götürülürken, cenazesinin Diyarbakır'da yıkanmak istendi. İzin verilmemesi üzerine yolu trafiğe kapatan yüzleri maskeli bir grup polise taşlı, molotoflu havai fişekli saldırıda bulunurken, 3 polis memuru yaralandı.

Gümüşhane'de güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen 3 PKK'lıdan Yunus Tokdemir'in cenazesi kimlik tespiti ve otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından Trabzon Devlet Hastanesi morgundan alınarak Siirt'e götürülmek üzere yola çıkarıldı. Cenazenin Diyarbakır'a getirileceğini belirleyen polis, kent girişinde önlem aldı. PKK'lının yakınları kent girişinda önlem alan polislere, cenazeye gece Diyarbakır'a yıkayıp, ertesi gün Siirt'e götüreceklerini bildirmesine güvenlik güçleri olumsuz yanıt verip, yola devam etmelerini istedi.

Konvoyda bulunanlar bunun üzerine yolu trafiğe kapatıp, eylem yaptı. Bu sırada cenazeyi merkez Bağlar İlçesi'ndeki Şefik Efendi Cami önünde bekleyen yaklaşık 1000 kişi cenazenin kente sokulmadığını öğrenince yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK lehine sloganlar atan göstericiler arasında bulunan yüzleri maske ve poşu ile kapalı gruplar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne taş atmaya başladı. Polislerin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler molotof, havai fişek attı. Polis biber gazı sıkarak göstericilere müdahale etti. Barikatlar kuran göstericiler, yoldan geçen araçları da taş yağmuruna tuttu. Olaylarda molotof ve havi fişeklerin isabet ettiği 3 polis memuru yaralandı. Geç saatlere kadar süren olaylarda polis göstericileri dağıttı. PKK'lı Tokdemir'in cenazesi polis konrolünde gece kentte bekletilip, sabah saatlerinden Siirt'e gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber