Engelli öğrenciler bakanlık önünde eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara'ya çeşitli illerden aileleriyle birlikte gelen engelli öğrenciler, örgün eğitim sistemine geçmek için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmek istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, "Eğitim hakkımız engellenemez", "Biz buradayız bakan nerede" gibi slogan attı. Örgün eğitim sistemi istediklerini belirten Özel Özel Eğitim Okulları Birliği Derneği Basın Sözcüsü Didem Atmaca, "Özel Özel Eğitim okullarının desteklenmiyor olması nedeniyle birçok okul rehabilitasyon merkezi gibi çalışmaktadır. Okul çağındaki engelli bireyler devam edebilecekleri özel eğitim okulları olmamasından dolayı okul eğitiminden faydalanamıyorlar ve

devlet okullarında sadece evrak üzerinde kayıtlı görünüyorlar. Ancak örgün eğitim yasasının kabulü durumunda hem Özel Özel Eğitim Okulları okul eğitimi hizmeti verebilecekler hem de engelli çocuklar okul eğitimini olması gerektiği gibi alabilecekler" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşemeyen engelli çocuklar bakanlık önünde tepkilerini oturma eylemi yaparak gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber