Sağlık Bakanlığı: Sigara paketlerindeki uyarı resimleri ile ilgili tavsiyelerde bulunuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu'na (TAPDK) gönderilen yazıda, 'yatakta ayrı oturan çift' resmine itiraz edilmediğini, uyarı resimleri ile ilgili bir takım tavsiyelerde bulunulduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bir gazetede yer alan "Sigaradaki çifte bakanlık tepkisi", "Bakanlık yataktaki çifti beğenmedi" başlıklı haber hatırlatıldı. Bakanlığın, sigara paketleri üzerinde bulunan ve sigaranın zararlarını anlatmak için kullanılan uyarı resimleri ile ilgili Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu'na (TAPDK) bir yazı gönderdiği, söz konusu yazının konusu haberde iddia edildiği gibi "yatakta ayrı oturan çift" resmine itiraz değil, sigara paketleri üzerinde bulunan uyarı resimleri ile ilgili bir takım tavsiyeler olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bakanlığımızın tavsiyeleri şöyledir; 'Sigara paketleri üzerinde yer alan ve sigaranın zararlarını anlatmak için kullanılan uyarı resimlerin caydırıcılığı yeterli olmalıdır. Söz konusu uyarı resimlerinde, sigaranın insan sağlığı üzerindeki tahribatı açıklıkla anlatılmalıdır. Sigaranın doğrudan ve dolaylı reklamı yasaklanmalı, market, büfe,bar,cafe gibi alanlarda dışarıdan görünmeyecek şekilde satılmalıdır.' Toplum olarak uygulandığı günden itibaren iyi bir sınav verdiğimize inandığımız Tam Dumansız Hava Sahasının 1. yıldönümündeyiz. Bu başarılı uygulamanın bu tür spekülatif haberlerle gölgelenmesinin doğru olmadığı inancındayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber