CHP'nin işsizlik önergesi kabul edilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin işsizlikle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerine CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, Türkiye'de her 3 gençten birinin işsizlik kabusu yaşadığını ifade etti. İşsizlik sigortası uygulamasının başlatıldığını ancak fonda biriken 56 milyarın yalnızca 3 milyarının işsizler için harcandığını belirten Hacaloğlu, ?Bu durum AKP'nin yüz karasıdır? dedi.

Kadınların iş gücüne katılımı ve kayıtsız iş gücü gibi önemli sorunların da mevcut olduğunu anlatan Hacaloğlu, Ak Parti'nin bu sorunların çözümüne ilişkin ciddi bir çaba harcamadığını ileri sürdü.

Ak Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan ise işsizlik konusunda hükümete yönelik haksız eleştirilerin yapıldığını söyledi. Gençlerde işsizliğin yalnızca Türkiye'de yaşanıyormuş gibi gösterildiğini belirten Zeydan, aslında Avrupa ülkelerinde de durumun çok farklı olmadığını dile getirdi.

İşsizlikle mücadelede hükümetin önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Zeydan, küresel krizin en şiddetli yaşandığı 2009 yılında istihdam edilen kişi sayısının, bir önceki yıla göre 96 bin arttığına işaret etti.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da hükümetin işsizlik konusuna ?tali bir sorunmuş? gibi baktığını söyledi. İşsizlik oranının yüzde 14'e ulaştığını belirten Ayhan, ?Bunları nasıl yok sayacaksınız?? diye sordu. Hükümetin işsizlik konusunda bir çare kapısı olamadığını anlatan Ayhan, işsizlik nedeniyle ülkede sosyal problemlerin de arttığını kaydetti. Ayhan, ülkenin, işsizlik gibi asıl sorunlarının Mecliste görüşülmediğini söyledi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Genel Kurulun çalışma takviminin belirlenmesine rağmen, muhalefet partilerinin grup önerisi getirmesini eleştirdi. Kacır, ?Bu öneriler, çalışmaları akamete uğratmaktan, tekere taş koymaktan başka bir şey değil? dedi.

Kacır, ayrıca, Ak Parti'nin, hükümeti devraldığında işsizlik sigortası fonunda 4,4 milyar lira bulunduğunu, ancak hükümetleri döneminde bu paranın 11 kat artırıldığını söyledi.

Görüşmelerin ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, IMF Ana Sözleşmesinde Değişiklik Yapan Belgeleri Onaylayan tasarının görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber