Başbakan ile görüşen BBP'den açıklama

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel başkanlarıyla görüşmesi kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında açıklama yapan BBP genel Sekreteri Mustafa Destici, paketin eksikliklerine rağmen referandum da ?evet' oyu kullanacaklarını söyledi. Terörle mücadele konusunda da, BBP'nin terörle mücadele raporunu Başbakan Erdoğan'a verdiklerini ifade eden Destici, terör sorunu yaşayan bölgelere ekonomik yatırım ve eğitim hizmeti götürülmesi ve idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel başkanlarıyla görüşmesi kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi. Erdoğan, BBP Genel Merkezi'ne gelişinde BBP Genel Başkanı Topçu ve parti yetkilileri tarafından karşılandı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrasında BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici açıklama yaptı.

Terör ve referandum konusunda Başbakan Erdoğan'a fikirlerini ilettiklerini beliretn Mustafa Destici, terörle mücadele konusunda, doğu bölgelerine eğitim ve yatırım konusunda daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini söylerken, aynı zamanda idam cezasının da geri getirilmesi gerektiğini söyledi. BBP'nin ?Terörle mücadele önerileri' adıyla yayınlanan raporunu da Erdoğan'a ilettiklerini söyleyen Destici, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin elini rahatlatacak yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu.

12 Eylül'de yapılacak referanduma ?evet' diyeceklerini yineleyen BBP'li Destici, ?24 saat kesintisiz demokrasi için, eksik ama ?evet' diyoruz? söylemini kullandıklarını söyledi. Mevcut yapısıyla değişiklik paketinin yetersiz olduğunu ancak 12 Eylül anayasasından yinede sivil anayasa için bir adım olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber