İzmir'de 13 lise kapatılarak yerlerine Anadolu lisesi açılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2010 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, genel liseleri 2013 yılına kadar Anadolu liselerine dönüştürme kararını uygulamaya koydu. Bu kapsamda İzmir genelindeki 11 ilçede faliyet gösteren 13 lise, Anadolu lisesi statüsüne çıkarılacak. Ortaöğretimde kalitenin arttırılması, mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla yapılan değişikliğin, 2013 yılına kadar kademeli geçişle tamamlanması düşünülüyor. Okullara bu yıl 9. sınıf öğrencileri alınarak uygulama başlatılacak. Aynı okullara düz lise öğrencisi ise alınmayarak kademeli geçiş sağlanacak. Ayrıca bu bölümde görev yapacak öğretmenlerin sınav sistemiyle seçileceği, halihazırda atanması beklenen çok öğretmen bulunduğu bildirildi.

Buna göre kademeli olarak kapatılacak liseler şöyle: Bayındır Ülfet Onart, Bayraklı Mustafa Kemal, Bergama Bergama, Buca Gürçeşme ve Betontaş, Çeşme Alaçatı Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Çiğli, Büyükçiğli, Gaziemir Kipa 10. Yıl, Karşıyaka Vali Erol Çakır, Konak Namık Kemal ve 50. Yıl, Torbalı Torbalı, Urla Urla.

Anadolu lisesine dönüştürülenler: Bayındır Ülfet Onart Anadolu. Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu.Bergama Bergama 14 Eylül Anadolu, Buca Gürçeşme ve Betontaş Anadolu, Çeşme Alaçatı Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu, Çiğli Büyükçiğli Anadolu, Gaziemir Kipa 10. Yıl Anadolu, Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu, Konak Namık Kemal ve 50. Yıl Anadolu, Torbalı Torbalı Anadolu. Urla Urla Anadolu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber