Çevik Kuvvet'e gazsız ama coplu yedek kuvvet geliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alper SANCAR / ANKARA

Toplumsal olaylarda komşu illerden polis kaydırma maliyetini düşürmek için her ilde çevik kuvvete yardım edecek yedek kuvvet istihdam edilecek

Nevruz, 1 Mayıs ve PKK'nın kuruluşu gibi toplumsal olaylarda bir ilden diğer ile çevik kuvvet takviyesinin faturası 5 milyon TL'ye çıkınca Emniyet Genel Müdürlüğü, ağır maliyetin önüne geçmek için her ilde çevik kuvvete yardımcı olacak birimler oluşturulmasına karar verdi. 17 bini aşkın çevik kuvvete ihtiyaç halinde destek verecek Yedek kuvvet il emniyet müdürlerinin öngöreceği karakol, personel, ulaştırma şube müdürlüğü gibi kısımlarda görevli polislerden oluşturulacak.

GAZ YOK COP VAR

Daha önce Çevik Kuvvet'te görev yapmış polisler, yeni oluşturulacak toplu kuvvetlerde görevlendirilecek. Ayrıca karakol, personel, ulaştırma, ikmal, trafik şube gibi birimlerde görevli polislerin bir kısmı çevik kuvvet eğitimine alınacak. Seçilecek polisler periyodik aralıklarla hizmet içi eğitimden geçirilecek. Yedek kuvvette görev yapacak polisler toplumsal olaylarda çevik kuvvetin giydiği lacivert renkli elbiselerden giyecek. Ancak, elbiselerin üzerinde çevik kuvvet ibaresi yer almayacak. Çevik kuvvetin aksine mavi kask takacak kuvvet personeli gaz kullanmayacak. Sadece cop sallayacak. 4 bin Çevik Kuvvet polisinin görev yaptığı İstanbul'da 2 bin, Ankara'da ise bin polisten oluşan toplu kuvvet kurulması öngörülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yeni birim için ihtiyaç olan teçhizatın ihalesini de açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber