Başbakan: Bu milletin projesidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan referandum için ilk desteği İstanbul'dan istedi. Dolmabahçe-Bomonti Tünel açılışına katılan Erdoğan, açılışa katılan vatandaşlara "En yakınınızdan başlayıp ulaşabileceğiniz en uzak noktadaki dostunuza kadar 12 Eylül için bütün gücümüzü kullanmalıyız" sözleriyle seslendi.

Erdoğan bir yandan yollar ve tüneller inşa ederken diğer yandan da demokrasi yollarını inşa ettiklerini belirterek "Bu benim partimin projesi değildir şahsımın veya birkaç kişinin projesi değildir. Milletin projesidir sizin projenizdir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum için ilk desteği İstanbul'dan istedi. Dolmabahçe-Bomonti Tünel açılışına katılan Erdoğan, açılışa katılan vatandaşlara "En yakınınızdan başlayıp ulaşabileceğiniz en uzak noktadaki dostunuza kadar 12 Eylül için bütün gücümüzü kullanmalıyız" sözleriyle seslendi. Erdoğan bir yandan yollar ve tüneller inşa ederken diğer yandan da demokrasi yollarını inşa ettiklerini belirterek "Bu benim partimin projesi değildir şahsımın veya birkaç kişinin projesi değildir. Milletin projesidir sizin projenizdir" dedi.

-UTANMADAN KÖPRÜLERİN ÜZERİNDEN GEÇTİLER-

Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dolmabahçe-Bomonti Tüneli'nin Kağıthane'den Dolmabahçe'ye normalde 40 dakikayı bulan yolu 5 dakikaya indirdiğini ve projenin toplam maliyetinin 248 milyon 700 bin TL olduğunu söyledi. İstanbul'un ulaşımını rahatlatmak için tünel yatırımlarının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, hepsi tamamlandığında İstanbul'a 84 kilometre tünel inşa etmiş olacaklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan üçüncü köprünün de yapımına ilişkin eleştirileri de hatırlarak "Bizim ulaştğımız seviyelere başkalarının hayalleri dahi ulaşamaz.Biz boş vaat üretmiyoruz. Biz kuru sıkı atmıyoruz. Biz iş üretiyoruz. Üretiğimiz işler de Türkiye'nin 81 vilayeitnde kendisini anlatıyor. Birinci köprü yapıldığında itiraz etmişlerdi. İkinci köprüye de tepki göstermişlerdi. Sonra utanmadan köprülerin üzerinden geçtiler. Aynı zihniyet üçüncü köprüye de istemezük diyor. Üçüncü köprü de olacak. Biz İstanbul'un ulaşımından sıkıntı duyuyorsak bu ulaşım ağını bizim yaymamız lazım. Şehir yeşil alana doğru yayılıyor diyorlar. Bırak da planlamayı ekiplerimiz yapsınlar. Biz o planları yaptık. Bütün o kömür ocaklarının görüntüsünü İstanbul'a yakıştıramıyoruz. Buraların hepsi farklı projelerle daha güzel hale gelecek ve İstanbul üçüncü köprüsünden geçtiği zaman da buralar neymiş diyecek" diye konuştu.

-REFERANDUMU ANLATTI-

Erdoğan konuşmasının devamında İstanbullular'dan referandum için de destek istedi. "Yol yapmakla iş bitmiyor. Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yollarla donatırken eş zamanlı olarak demokrasi otobanını da inşa etmek siyaset güzergahını temizlemek zorundayız" diyen Erdoğan, İstanbullular'a şu sözlerle seslendi:

"Biz gönüller arasındaki kalpler arasındaki o dostluk yolunu da inşa etmenin mücadelesi içindeyiz. Bazıları siz yol yapın başkasına karışmayın, hızlı tren hatları döşeyin başka işe karışmayın, diyorlar. İleri demokrasi sizin neyinize diyorlar. Özgürlük, adalet, milli birlik, kardeşlik sizin neyinize diyorlar. Biz de diyoruz ki yol da yapacağız derslik de konut da üniversite de ama bunları sağlam zeminlere yerleştirmek için demokrasiyi hakları özgürlükleri de gerçekleştireceğiz... 36 ilde bunları anlatacağım. Mitinglerle halkımla bütünleşeceğim. Sizlerden özel bir ricam var.En yakınınızdan başlayıp ulaşabileceğiniz en uzak noktadaki dostunuza kadar 12 Eylül için bütün gücümüzü kullanmalıyız. 55 gaünümüz var gece gündüz demeden çalışacağız. Bu benim partimin projesi değildir şahsımın veya birkaç kişinin projesi değildir. Milletin projesidir,sizin projenizdir."

-İKİNCİ ERKAN BEBEK VAKASI-

Öte yandan Başbakan Erdoğan, tören alanında töreni ailesiyle izlemeye gelen küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi. Bebek, Erdoğan'ın burnunu sıkınca akıllara 1999'da ABD eski Başkanı Clinton'ın burnunu sıkan Erkan bebek geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber