Tam Gün'de iptal edilmeyen hükümler

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2010 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tam Gün'de bunlar kaldı

Tam Gün Yasası'nın bazı kritik mahkemeleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilirken pek çok madde de yasada kaldı

MİTHAT YURDAKUL Ankara

Bu maddelerden birisi, doktorları hatalı tıbbi uygulamalarına karşı koruyacak olan zorunlu sigorta oldu. Yasaya göre sigorta primlerinin yarısının hekimlerin kendisi tarafından, diğer yarısının da döner sermaye tarafından ödenmesi gerekiyor. CHP'nin ?yarı yarıya ödeme' maddesine itirazını kabul etmeyen Yüksek Mahkeme, bu maddeyi aynen korudu.

Yasa uyarınca 110 bin hekimin sigorta yaptırmak zorunda olduğunu belirten hekimler ise, sigorta poliçelerinin henüz ortada olmadığını belirtiyor. İşte yasada kalan bazı maddeler:

- Kızılay bünyesindeki tüm hastane ve tıp merkezleri 6 ay içinde Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

- Öğretim üyesi haftada asgari 10 saat ders vermekle yükümlü tutulacak. Öğretim görevlisi ve okutmanlar ise, haftada asgari 12 saat ders verecekler. Başhekimler, dekan yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdür yardımcıları ve bölüm başkanları ise haftada asgari 5 saat ders vermekle yükümlü olacak.

- İyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerlerde çalışan personel için haftalık çalışma süresi 35 saat olacak.

- GATA'ya bağlı eğitim hastaneleri ile askeri tıp fakültesinde öğretim üyesi veya tabip ihtiyacı doğması halinde, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu'nca öncelikli olarak görevlendirme yapılacak.

- Mesai saatleri dışında yataklı tedavi kurumları ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personele nöbet ücreti ödenecek.

- TSK'daki askeri ve sivil personele de sağlık hizmetleri tazminatı ödenecek. Personele, rütbelerine göre, öğretim üyesi, diş tabibi, uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatındaki dallarda, kanunda belirtilen oranları geçmemek üzere, orgeneral aylığının brüt tutarı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar dikkate alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber