İlköğretim okulları kayıt tarihi açıklandı

Haber Giriş : 03 Mart 2005 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarına öğrenci kayıtlarının 1 Haziran 2005 tarihinde başlayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu sene ilk kez ilköğretim okullarına kayıtların 1 Haziran 2005 tarihinde başlayacağını belirterek, Ağustos ayının 2. haftasından itibaren başlayan kayıtlarda sıkıntılar yaşandığı için bu uygulamaya gidildiğini açıkladı. Çelik, 81 il valiliği kanalıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kayıt tarihlerinde yapılan değişikliğin gerekçelerine açıklık getirdi. Çelik, her yıl Ağustos ayının 2. yarısından itibaren ilköğretim okullarında öğrenci kaydının başlatılmasının ailelerin tatil programlarını etkilediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Uygulamanın değerlendirilmesinde, mevcut kayıt tarihi nedeniyle eğitim-öğretime hazırlıklı olarak başlayamadığı, kayıtlar süresince karmaşanın yaşandığı ve bakanlığımızın öğretmen ihtiyacının gerçekçi manada tespit edilemediği görülmüştür. Bu bakımdan 2005-2006 eğitim-öğretim yılında da benzer aksaklıkların yaşanmaması, öğretmen ihtiyacının gerçekçi veriler ışığında planlanması, öğrenci velilerinin tatil programlarının etkilenmemesi, kayıtlarda yığılmaların önlenmesi ve eğitim-öğretim yılına daha hazır olarak girilmesi için ilköğretim kurumlarında yeni kayıtların 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yapılması uygun görülmüştür."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber