Çukurca'da çatışma: 6 şehit - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemeye göre 6 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyeleri, Kayseri'den gelen birliğin bulunduğu Kavuşak köyü Hantepe mevkisinde konuşlu askeri birliğe saldırdı.

Saldırıya karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, bazı askerler yaralandı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Şehitlerin isimleri

Çukurca İlçesi'nin Hantepe bölgesindeki çatışmada şehit olan 6 askerin kimliği şöyle:

Piyade üsteğmen Çetin Aylar (Tokat- Turhal), piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi (Gaziantep- İslahiye), Turgay Yılmaz (Nevşehir- Avanos), Ayhan Say (Hatay- Dörtyol), piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz (Manisa- Turgutlu), onbaşı Hakan Yutkun (Bursa).

ŞEHİT HABERİ YASA BOĞDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Piyade Üsteğmen Çetin Aylar olduğu bildirildi. Şehidin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi ve yakınları, acı haberi alınca üzüntüye boğuldu.


Terör saldırısında şehit düşen 30 yaşındaki Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın Turhal ilçesi Güneş Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, İlçe Belediye Başkanı Ali Gözen ve diğer askeri yetkililerle eve giden İl Jandarma Komutan Yardımcısı Binbaşı Yıldırım Çatık verdi.

Acı haberi alan şehidin babaannesi Gönül Aylar ile halası Kadriye Çakı ve bazı yakınları fenalık geçirdi. Evin önüne gelen sağlık ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahale etti. Şehidin babaannesi Gönül Aylar, ambulansla hastaneye götürüldü. Acı haberi alan şehidin yakınları ile mahalleli de büyük üzüntü yaşadı.

Şehit Çetin Aylar'ın, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda hizmetli olarak çalıştığı öğrenilen babası İbrahim Aylar'ın geçici görevle Turhal'a geldiği ancak baba İbrahim Aylar ile şehidin annesi Yeter Aylar'ın şu an Edirne'de oldukları öğrenildi. Şehidin anne ve babasına acı haberin Edirne'de verildiği belirtildi.

Ailenin tek erkek çocuğu olduğu belirtilen Çetin Aylar'ın 2 kız kardeşinin olduğu bildirildi.


ÇATIŞMA HABERİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında askeri birliğe sızmak isteyen teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit ve yaralılar olduğu bilgisi geliyor. Askeri makamlar konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.


Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle askerler arasında çatışma çıktığı belirtildi. Hakkari'den çok sayıda özel eğitimli komandonun bölgeye gönderildiği belirtilirken, Hakkari kent merkezinde ise hem helikopter hem de ambulans hareketliliği yaşandı.

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilcesi'nde bu gece saatlerinde bir grup PKK'lının askeri birliğe uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtıkları belirtildi. Taciz ateşine askerlerin anında karşılık vermesi üzerine de çatışma çıktı. Çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtilirken bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi.

Hakkari kent merkezinde ise sabah saatlerinde yoğun bir helikopter ve ambulans hareketliliği yaşandı. Hakkari'de bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ait Fatih Kışlası'ndan çok sayıda helikopterin iniş ve kalkış yaptığı, ambulansların da Fatih Kışlasına doğru gittikleri görülüdü. Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kavşak-Uzundere Bölgesi'ndeki askseri hareketlilikle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber