Annesine ?Hakkını helal et' dedi, şehit oldu

Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi'nin dün akşam annesi Gülsen Keklikçi'yi arayarak, ?Anne, operasyona gidiyorum. Hakkını helal et? dediği ortaya çıktı.

2 yıllık uzman çavuş olan ve Kayseri Komando Taburu'nda görevliyken geçici görevle Hakkari'de bulunduğu sırada teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Mesut Keklikçi'nin Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Kozdere Köyü'ndeki evine ateş düştü.

Babasını 2 yıl önce kaybeden, 3'ü erkek, 3'ü kız 6 kardeşten 5'incisi ve bekar olan Mesut Keklikçi'nin şehit olduğu haberini İslahiye 106. Topçu Alayı'nda görevli Yarbay Haydar Erdoğan'ın başkanlığındaki askeri heyet ailesine bildirdi. Acı haber üzerine anne Gülsen ve amca İbrahim Keklikçi ile diğer yakınları fenalık geçirdi. Bayılan, teselli edilmeye çalışılan anne Gülsen Keklikçi, ?Yavrum dün akşam beni aradı. ?Anne ben operasyona gideceğim, hakkını helal et' dedi. Şimdi de kara haberini aldım? diye gözyaşı döktü. Ailenin en küçük çocuğu olan nişanlı Nazlı Keklikçi ise, ?Ben sana ?Sen gelmeden evlenmeyeceğim' diye söz vermiştin. Düğünüme gelmeyecek misin ağabey?? diye ağıt yaktı.

Şehidin evine ziyarette bulunan İslahiye Kaymakamı Resul Kır ve askeri yetkililer başsağlığı diledi. Şehidin babaevi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.


1 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın (22), Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki baba ocağında acı yaşanıyor.

Turgutlu'nun Turgutlar Mahallesi'nde ikamet eden Yılmaz ailesi, askerlik hizmetinin ardından uzman erbaşlık sınavına girerek, piyade uzman onbaşı olarak 1 yıl önce göreve başlayan oğullarının şehit haberiyle sarsıldı.

Eve gelen askeri yetkililer tarafından oğullarının çatışmada şehit olduğunu öğrenen aile, büyük üzüntü yaşadı.

Aileyi ilk olarak Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Çamur ziyaret ederek, taziyelerini sundu.

Şehit haberinin ilçede duyulmasının ardından ailenin evinin bulunduğu sokağa çok sayıda vatandaş geldi. Başta şehidin evinin bulunduğu sokak olmak üzere, ilçe Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehidin annesi Hatice Yılmaz ve babası Salih Yılmaz, bir süre sonra fenalaştı. Anne ve baba, evin önünde hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın kısa bir süre önce izne geldiği, bir hafta önce yeniden görev yerine döndüğü ve son olarak ağabeyiyle telefonda görüşerek, ?1 aya kadar yeniden geleceğim, seni gezdireceğim? dediği öğrenildi.


TURHAL ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Piyade Üsteğmen Çetin Aylar olduğu bildirildi. Şehidin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi ve yakınları, acı haberi alınca üzüntüye boğuldu.

Terör saldırısında şehit düşen 30 yaşındaki Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın Turhal ilçesi Güneş Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, İlçe Belediye Başkanı Ali Gözen ve diğer askeri yetkililerle eve giden İl Jandarma Komutan Yardımcısı Binbaşı Yıldırım Çatık verdi.

Acı haberi alan şehidin babaannesi Gönül Aylar ile halası Kadriye Çakı ve bazı yakınları fenalık geçirdi. Evin önüne gelen sağlık ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahale etti. Şehidin babaannesi Gönül Aylar, ambulansla hastaneye götürüldü. Acı haberi alan şehidin yakınları ile mahalleli de büyük üzüntü yaşadı.

Şehit Çetin Aylar'ın, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda hizmetli olarak çalıştığı öğrenilen babası İbrahim Aylar'ın geçici görevle Turhal'a geldiği ancak baba İbrahim Aylar ile şehidin annesi Yeter Aylar'ın şu an Edirne'de oldukları öğrenildi. Şehidin anne ve babasına acı haberin Edirne'de verildiği belirtildi.

Ailenin tek erkek çocuğu olduğu belirtilen Çetin Aylar'ın 2 kız kardeşinin olduğu bildirildi.


'3 ERKEK DAHA YETİŞİYOR, ONLAR DA ŞEHİT OLABİLİR'

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say'ın (23) Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

Dörtyol Kaymakamlığına vekalet eden Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Hakkı Çetin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Çömez ve Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, sağlık ekibi eşliğinde, Ocaklı Mahallesi Türkoğlu Sokak'taki Say ailesinin evini ziyaret ederek oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Haberin verilmesi sırasında Baba Hasan Say (55), ?3 erkek daha yetişiyor, onlar da şehit olabilir? diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Bu sırada, bir aile ziyareti için İskenderun'a giden Anne Ayşe Say ise komşularının haber vermesi üzerine eve geldi.

Anne Ayşe Say (60), oğlunu evlendirme hazırlığı içinde olduklarını belirterek, ?Bir hafta önce söz kestik, bir ay sonra nişan yapacaktık. Vatan sağ olsun? diye konuştu.

Beş kardeşi olduğu öğrenilen şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Şehit Ayhan Say'ın cenazesinin yarın Dörtyol Ocaklı Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber