Polis hasta yakınının doktoru tartaklaması Tabip Odası'nı isyan ettirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet mensubu bir grup hasta yakını, ambulansın gecikmesinden doktoru sorumlu tutarak tartakladı. Olaya tepki gösteren Tabip Odası, Batman Valisi ve Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak olayın failleri hakkında adli ve idari işlemlerin ivedilikle yapılmasını talep etti.

Batman Dünya Hastanesi'nde acil serviste görevli Dr. Mehmet Şirin Yıldırım'ın, emniyet mensubu oldukları ileri sürülen bir grup hasta yakınının sözlü küfürlü, hakaretlerinin ardından tehdit edilip fiziki saldırıyı uğradığı iddia edildi.

Meslektaşlarına yönelik saldırıyı kınayan Batman Tabip Odası, yaptığı basın açıklamasında münferit olması geren bu olayların olağan bir hal aldığına dikkat çekti. Batman Valisi ve Emniyet Müdürlüğüne çağrıda bulunan Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir, olayın failleri hakkında başvuruda bulunduklarını belirterek, adli ve idari işlemlerin ivedilikle yapılmasını ve neticesinden odanın bilgilendirmesini talep etti.

"EĞER POLİS TEHDİDİ ALTINDA OLURSAK KİME BAŞVURURUZ?"

Batman Tabip Odası olarak, Türk Tabipler Birliği merkez konseyi nezdinde de girişimde bulunacaklarını belirten Demir, söz konusu şahısların en ağır şekilde cezalandırılması için işin takipçisi olacaklarını ifade etti. Dünya Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında metni okuyan Tabip Odası Başkanı Demir, yaşanan olayı şöyle anlattı. "Yüksekten düşme şikayeti ile acile getirilen hastaya yönelik gerekli bütün müdahaleler yapıldıktan sonra kolundaki kırıkla birlikte olan açık yarada damar yaralanması olduğundan kalp damar cerrahi müdahalesi gerekiyordu. Batman'da o anda müdahale edecek kalp damar uzmanları olmadığından Dicle Üniversitesi Kalp Damar Servisi'ne gönderilmek üzere ambulansa bindirildi. Yalnız 112 komuta merkezinden hareket izni almadığından ayrılmayan ambulansın gecikmesinden meslektaşımız sorumlu bulunarak 4-5 kişinin fiziki ve küfürlü saldırısına uğradı. Söz konusu saldırganların mal ve can güvenliğimizi sağlamakla görevli, bir tehditle karşılaştığımızda kendilerine başvuracağımız emniyet mensuplarından başkası değillerdi. Bundan böyle bu camiaya mensup şahıslara ve yakınlarına yönelik tıbbi müdahale gerektiren durumlarda, müdahaleye mi yoğunlaşacağız yoksa can güvenliğimizden endişe içinde mi olacağız? Bir söz vardır 'et kokarsa tuz basarız, peki ya tuz kokarsa ne basarız'. Eğer polis tehdidi altında olursak kime başvururuz? Batman Tabip Odası olarak Batman Valisine, Emniyet Müdürlüğüne çağrıda bulunuyoruz, bu ciddi ve vahim olan olayın failleri hakkında başvuruda bulunduğumuz adli ve idari işlemlerin ivedilikle yapılmasını ve neticesinden odamızın bilgilendirmesini talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber