Terör yorgunu emniyet müdürleri tayin istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık ikişer yıldır mevcut görevlerini sürdüren Tunceli, Şırnak ve Hakkâri il emniyet müdürleri, merkeze ya da başka bir kente atanma talebinde bulundu

TOLGA ŞARDAN

Terörün benzeri görülmemiş çapta tırmanışa geçtiği, devletin bir numaralı gündem maddesinin terörle mücadele olduğu ve 12 Eylül'de yapılacak referandum sürecine girildiği bir dönemde Doğu ve Güneydoğu'nun en kritik üç kentinin emniyet müdürleri, ?yorulduklarını? gerekçe göstererek başka göreve atanmalarını istedi. Yaklaşık ikişer yıldır bölgede görev yapan müdürler, başvuruları üzerine kararname kapsamına alındı.

Milliyet'in edindiği bilgilere göre, son bir yıldır yoğun terör olayları ve sokak hareketlerinin yaşandığı Doğu ve Güneydoğu'nun en kritik illeri olan Tunceli, Şırnak ve Hakkâri'de görev yapan emniyet müdürleri geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimine başvurarak merkezde yada başka bir kentte görevlendirilmelerini talep etti.

Ankara'ya gelip bildirdiler

Hükümetin 19 Aralık 2008'deki kararnamesiyle Hakkâri'ye atanan Metin Seyfi Sazak, geçtiğimiz günlerde rapor olarak Ankara'ya geldi. Başkentte Emniyet Genel Müdürlüğü üst yönetimi ile görüşerek merkezde ya da başka bir kentte değerlendirilmesini istediği öğrenilen Sazak'ın, kısa sürede kararname çıkmadığı için şimdilik yeniden Hakkâri'ye döndüğü belirtildi.

Sazak'la aynı kararnamede Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Avcı yer değişikliği isteyen bir başka isim. 2 yıla yakın bir süredir Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nü yürüten Avcı'nın da Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi ile görüşerek başka bir kentte görev almak istediğini bildirdiği belirtildi. Avcı'nın Isparta'ya kaydırılmasının planlandığı öğrenildi.

Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da aynı gerekçeyle tayin istedi. Ağustos 2008'de geldiği Tunceli'de 2 yılını dolduran Kalayoğlu, Ankara'ya geldi ve batı illerinden birine tayip istediğini İçişleri Bakanlığı üst yönetimine bildirdi. Kalayoğlu'nun halen boş olan Kastamonu'ya atanması için planlama yapıldığı belirtildi.

Referanduma çeyrek kala

Terörün tırmanışa geçtiği, devletin bir numaralı önceliğinin terörle mücadele olduğu, bu konuda yeni önlemlerin geliştirildiği, bir yandan da demokratik açılım çalışmalarının sürdürüldüğü bir dönemde üç kritik ilde yaşanan bu gelişmenin etkilerinin neler olacağı soru işaretleri yarattı.

Van ve Diyarbakır da kararname kapsamında

Bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından ön hazırlığı yapıldığı öğrenilen emniyet müdürleri kararnamesi kapsamına Şırnak, Tunceli ve Hakkâri Emniyet müdürlerinin yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Van Emniyet müdürlerinin de alınacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı kaynakları, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gezisinde yaşananlar nedeniyle hakkında soruşturma bulunan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'le ilgili işlemlerin merkeze alındıktan sonra da devam edeceğini, gerektiği taktirde adli ve idari cezaların verileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber