ODTÜ Ormanı'nda yangın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde Konya Yolu üzeri Samanyolu Evleri bölgesinde bulunan ODTÜ ormanında otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Saat 11.45 sıralarında başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın yüzlerce çam ağacının kül olmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü iftfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alınması için çalışıyor.

Yangın sonucu yaklaşık 100 dönüm alandaki otlak alan ve içinde bulunan çamlar yandı. Devam eden yangına itfaiye ekiplerinin araçları giremediği için kıyısından müdahale edebildi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü aracı yangın yerine gelerek müdahalede bulundu. Ancak bölgede tepeye kadar çıkan yangına müdahale edemeyince sıkıntı çekildi. Söndürme çalışmalarına, Gölbaşı Belediyesi'nin takviye için gönderdiği işçiler de kürek ve çalılarla müdahalede bulunuyor. Otlak alanların fazla olması ve yolun olmaması nedeniyle ekipler zaman zaman çaresiz kalırken, yangının büyümesinden korkuluyor. Yangın söndürme alanına giderek paspasla söndürme çalışmalarına katılan ve daha önce kalp krizi geçirdiği ögrenilen bir itfaiye erinin ise, yorgunluktan yere oturarak dinlendiği gözlendi.

ODTÜ ormanı içerisindeki yangının çıkış nedeni henüz belli olmazken, otoban kıyısından sigara atıldığı öne sürüldü. Aynı bölge de son 2 yıl içerisinde 4 yangın olayının gerçekleştiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber