CHP'nin Sivas'taki yolsuzluk iddiaları asılsız çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

CHP Sivas İl Teşkilatı tarafından ortaya atılan makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi amacıyla çiftçiye verilen hibe desteğinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları asılsız çıktı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonunda, hibe desteğinde uygun olmayan bir işin yapılmadığı rapor edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Gemerek Meclis Üyesi Gökhan Güldigen, haziran ayı İl Genel Meclisi toplantısında 2010 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Kapsamında Hibe Desteği ile ilgili bazı şaibeler olduğu yönünde iddialarda bulunmuştu. Daha sonra aynı iddiaları CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz de gündeme taşımış ve inceleme yapılması gerektiğini belirtmişti.

Bu iddialar üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Müfettişler bin 604 hibe başvuru dosyasını tek tek inceledi. İncelemeler sonunda yapılan işlemlerin mevzuata uygun olduğu ve hiçbir yanlış işlem yapılmadığı belirlendi.

Müfettişler hibe ödemelerinde ismi geçenlerle de görüşerek bilgilerine başvurdu. Yapılan tüm inceleme ve araştırmanın ardından müfettişler herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirten bir rapor hazırladı. Böylece iddialar dolayısıyla durdurulan makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında hibe desteği ödemeleri yeniden başladı.

Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, işini en iyi ve en düzgün şekilde yapmaya çalıştığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber