Okula alkollü geldiği iddia edilen öğretmen açığa alındı

Haber Giriş : 03 Mart 2005 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Burunsuzlar Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni, okula alkollü geldiği iddiasıyla açığa alındı.

Burunsuzlar Köyü İlköğretim Okulu'nun aynı zamanda müdürü olan Ali Değirmenci, göreve gelmediği, kendi kendine sevk verip rapor aldığı ve göreve alkollü geldiği gerekçesiyle öğrenci velileri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Değirmenci, velilerin şikayeti üzerine birkaç kez ikaz edildi. Köy Muhtarı Rüstem Bıldırcın ve köylüler, İslahiye Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın işbirliğiyle ilköğretim okulunun bakım ve onarımı ile Atatürk büstünün açılışı nedeniyle düzenlenen töreni fırsat bilerek öğretmen Değirmenci'yi, kaymakama tekrar şikayet etti. Kaymakam ve garnizon komutanının bulunduğu törende agresif hareketler sergilediği ileri sürülen Ali Değirmenci, açığa alınarak hakkında soruşturma açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler, Ali Değirmenci'nin şikayetler üzerine açığa alındığını ve Teftiş Kurulu'ndan bir müfettişin gelip soruşturmayı yürüteceğini ifade etti.

Köy Muhtarı Rüstem Bıldırcın ise, "Köyümüzdeki iki derslikte okuyan 45 öğrenci ve velileri, öğretmenin alınmasını istiyor. Ali Öğretmen sık sık içki içerek görevini tam yerine getirmiyor. Daha evvel konuyla ilgili ilçe milli eğitim müdürüne şifai olarak durumu bildirdim. Dikkati çekildi ama sonuç alamadık. Köyümüze kaymakam gelmiş, garnizon komutanı gelmiş hala lakayt hareketler sergileyen Ali Öğretmen, görevini layıkıyla yapmıyor.

Bir sürü nasihat ettim, kar etmedi" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber