Van'da okullar yazın da açık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2010 14:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun yaz aylarında da okulların halka açılması, öğrencilerin okuldan uzak kalmamaları için bir genelge yayımlandı. Van'da birçok okulda okul müdürleri ve idarecileri tarafından örgenci velilerine eğitici ve öğretici seminerler verilmeye başladı.

Haftada 3 kez ayrı ayrı gruplara seminer veren, Sabahattin Gündüz Anaokulu Müdürü Mecit İlkan'da genelge doğrultusunda anne-çocuk eğitimi seminerlerini düzenlediklerini söyledi.

Seminerleri düzenlemedeki amaçlarının okulöncesi eğitimini yaygınlaştırmak olduğunu söyleyen Mecit İlkan, öğrenci velilerine verilen seminerlerin yanında aile eğitiminin çocuk hayatında ve eğitimde çok önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Eğitimin iki ayağının biri okul diğeri ailenin olduğuna dikkat çeken, Mecit, bunlardan birinin olmayışında eğitimin sakat yürüyeceğini, okulun eğitim konusunda zaten üstüne düşen görevini yerine getirdiğini annelere de iyi bir anne çocuk eğitim verilerek bunu çocuklarının eğitimine yansıtmaları olduğunu dile getirdi.

Bunun için de her çarşamba günlerinde annelerin okula gelip seminere katıldıklarını söyleyen Mecit İlkan, "Ayrıca anneler seminere katılırken çocuklarının da evde başıboş kalmamaları için çocuklarını da okula getiriyorlar. Okulun diğer bölümlerinde Okul müdür yardımcısı İskender Gelir'in gözetiminde çizgi film seyrettirerek çeşitli oyunlar oynatıyoruz." dedi.

Seminere katılan Ayşegül Güvener, çevrelerinde çocuk eğitimiyle ilgili çok yanlış bilgiler edindikleri bu seminerlere katılmakla çok güzel ve faydalı bilgiler edindiklerini söyledi. Okul velilerden Piruze Tosun ise seminerlere katılmakla hem kendilerinin bilgi edindiklerini hem de çocuklarının da eğlendiklerini dile getirdi bunun için okul müdür ve müdür yardımcısına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber