Şiran davası yeniden Gümüşhane Ağır Ceza'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2010 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMÜŞHANE'nin Şiran İlçesi'nde askerlerin terörist sandıkları 2 köylüyü öldürmesi, 2'sini de yaralaması ile ilgili dava, Ankara Uyuşmazlık Mahkemesi'nin kararı sonrasında Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma saat 10.20'de başladı ve sadece 10 dakika sürdü. Duruşmada, olayda hayatını kaybeden Kenan Çubukçu'nun eşi Leyla Çubukçu, kardeşi Sinan Çubukçu, ölen Olcayhan Bayrak'ın annesi Elmas ve babası Halis Bayrak, yaralanan Selahattin Çubukçu ve diğer yaralı İsmail Sarı ve babası Ali Rıza Sarı ile avukatları Celalettin Köse ve sanık Üsteğmen Bülent Kılıç'ın avukatı Lütfü Erol Gür hazır bulundu. Duruşmaya sanık Tim Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç ile Jandarma Komando Çavuş Mahir Sadıç, onbaşılar Osman Güler, Turgay Kavak, Murat Çurkuş, Ömer Özen, Cuma Bostancı ve Muhammet Çetin katılmadı.

Mağdurlar ve yakınları, önceki ifadelerinin geçerli olduğunu tekrarlayarak sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Sanık üsteğmen Bülent Kılıç'ın avukatı ve mağdurların avukatı, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme Başkanı Hakim Burak Kılıç, duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki duruşmaya getirilmesi için tutuklama kararı verdi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Ekim tarihine erteledi.

Olay 17 Eylül 2004 tarihinde, Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Elmaçukuru Köyü kırsalında yaşandı. Jandarma Özel Harekat timlerinin Elmaçukuru Köyü'nde terörist sanarak ateş açmaları sonucu Kenan Çubukçu (34) ile Olcayhan Bayrak (17) yaşamlarını yitirirken, İsmail Sarı (19) ile Selahattin Çubukçu ağır yaralandı. Tim komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, 7 askerin beraatine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber