Bakan Akdağ'dan 300 bine yakın sağlık çalışanına müjdeli haber

Haber Giriş : 04 Mart 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKDAĞ: 45 SAATLİK UYGULAMAYI BAKANLIĞIN YENİ KURULUŞ KANUNUNDA KALDIRIYORUZ

Türk Sağlık-Sen yeni Yönetim Kurulu üyeleri Genel Başkan Önder Kahveci önderliğinde 02 Mart Çarşamba günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ' a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmede Türk Sağlık-Sen heyeti Bakan Akdağ'a sağlık çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı raporda yer alan sorunları ve çözüm önerilerini sözlü olarakta iletti.

Ziyarette diğer devlet memurlarının haftalık 40 saat olan mesailerinin Sağlık Bakanlığında 45 saat olarak uygulanması konusuna da değinildi. Genel Başkan Önder Kahveci sağlık personelinin fazladan yaptığı beş saatlik mesainin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 18, 99 ve 100. maddelerine aykırı olduğuna dikkat çekti. Kahveci uygulamanın kaldırılması gerektiğini ya da fazladan yapılan mesai için ek ödeme yapılması gerektiğini kaydetti. Konu ile ilgili talebin haklı olduğunu ifade eden Bakan Akdağ ise Yeni hazırlanan Sağlık Bakanlığı Kuruluş Kanununda fazla mesainin kaldırılacağını ve Sağlık Personelinin de diğer devlet memurları gibi haftada 40 saat mesai yapacağını söyledi.

SSK'ların devrinden dolayı SSK personelinin özlük hakları ve ek ödemelerinin de gündeme geldiği ziyarette Bakan Akdağ SSK Personelinin özlük haklarında bir kayıp olmayacağını ve ek ödemelerinin de yapılacağını kaydetti.

Türk Sağlık-Sen heyeti ziyarette sendika yöneticilerinin 4688 Sayılı Sendika Kanununa uygun olarak haftada bir gün sendikal çalışmalar için izin kullanırken döner sermayeden pay almadıklarını da Bakan Akdağ'a iletti. Konuyu teknik olarak inceleteceğini söyleyen Bakan Akdağ ?Teknik inceleme yapıldıktan sonra gerekli düzenlemeyi yaparız, konuyla ilgili mevzuat oluştururuz? şeklinde konuştu.

Donatım Bölge Müdürlüklerinde çalışan personelin döner sermayeden pay alamadığının hatırlatılması üzerine bakan Akdağ gerekli düzenlemenin yapılmakta olduğunu ifade ederek çalışmayı hızlandırma sözü verdi.

Yeni getirilen öğrenci affına da değinilen ziyarette Türk Sağlık-Sen heyeti Sağlık Eğitimi Enstitüsünden ilişiği kesilmiş olanlara da öğrenci affı getirilmesini talep etti. Konuyu inceleteceğini ifade eden Akdağ ?Kanunda bununla ilgili bir engel yoksa Sağlık Eğitim Enstitülerine de öğrenci affını getiririz. Onlar da diğerleri gibi bizim öğrencilerimizdir? ifadesini kullandı.

Yapacakları Eğitim Toplantılarında İl Sağlık Müdürlerini uyaracağını ifade eden Bakan Akdağ ?Sendikal faaliyetler konusunda gerekli kolaylığın sağlanması için gerekeni yapacağız? dedi.

?BİZİM HERHANGİ BİR SENDİKAYA YAKINLIĞIMIZ YOK AKSİNİ SÖYLEYEN YALAN SÖYLER?

Genel Başkan Önder Kahveci'nin üyelerimize baskı uygulandığını ve bir sendikanın kendini Sağlık Bakanlığı'na yakın gibi göstererek üye topladığını ve diğer sendika üyelerini istifaya zorladığını ifade etmesi üzerine Bakan Akdağ ?Bizim herhangi bir sendikaya diğerinden daha fazla yakınlığımız yoktur ve olamaz. Aksini söyleyen yalan söyler? dedi. Sendika üyelerine baskı uygulanmasının sözkonusu olmadığını ve sendikal faaliyetlerde sendika üyelerine kolaylık gösterilmesi için yeni bir genelge hazırlatacağını da ifade eden Bakan Akdağ, Türk Sağlık-Sen heyetinden aksi uygulamaları kendilerine iletmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber