TASSA toplantısına Süleyman Demirel Üniversitesi evsahipliği yapacak

Haber Giriş : 04 Mart 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gezisi dönüşü bugün bir basın toplantısı yaptı.

Kısa adı TASSA olan Türk bilim Adamları Derneğinin Türkiye'de yapacağı ilk toplantıya SDÜ olarak ev sahipliği yapacaklarını belirten Baydar, TASSA'nın Türkiye ile ABD arasında özellikle üniversitelerin işbirliği ve proje ortaklıkları açısından büyük önem ifade ettiğini belirtti. Baydar "Amerikadaki Türk işadamlarının oluşturacakları fon ile Türk öğretim üyesi ve öğrencilerin ABD üniversitelerindeki eğitimlerinin desteklenmesine, TASSA toplantılarının ABD ve Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Bizde SDÜ olarak TASSA'nın Türkiye'de yapacağı ilk toplantıya ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

23-27 Şubat tarihlerinde Amerikan Ortopedik Cerrahlar Birliğinin yıllık bilimsel toplantısına katıldıklarını söyleyen Rektör Baydar, "25 Şubat tarihinde uluslar arası ortopedik spor hekimliği komitesi yönetim kurulu toplantısına katıldım. Burada da komitenin açacağı takım doktorluğu kurslarından birisinin Isparta'da yapılması için aday olduk. 2005 sonbahar yada 2006 ilkbaharında takım doktorluğu sempozyumunun Isparta'da düzenlenmesi ile ilgili söz aldık" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel imzasının üniversite logosundan kaldırılacağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu belirtti. Bu söylentilerin kendini üzdüğünü belirten Rektör Baydar "Böyle bir şey yok. Sayın Demirel bu üniversitenin kurucusudur. Biz sadece kuruluş tarihi olan 1992 ile üniversite kelimesinin eklemesini yapıyoruz. İmza silinmesi diye bir şey yok" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber