Vekil sağlık personeli istihdamı geliyor

Haber Giriş : 04 Mart 2005 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, öğretmenlerde olduğu gibi, sağlıkta da vekil personel sisteminin hayata geçirileceğini söyledi.

Yozgat'ın Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde hizmete giren göz polikliniği ve diyaliz ünitesinin açılış törenine katılan Bozdağ, AK Parti Hükümetinin sağlık konusunda büyük yeniliklere imza attığını belirterek, "Daha önce devlet hastaneleri ile SSK'lar arasında sıkıntı vardı. Aynı ilçede oturan insanlar , yan yana olan iki hastaneden birine gidemiyorlardı. Gittiği zaman da sosyal güvencesi olmasına rağmen sıkıntı çekiliyor ve tedavisi gerektiği gibi yapılamıyordu. Bu konuda hükümetimiz büyük bir adım atarak, devlet hastanesi, SSK ve diğer sağlık kurumlarının tamamını tek bir çatı altında topladı. Sağlık kurumlarının birleştirilmesi, sağlık sektörü ve vatandaşımız için büyük fayda sağlarken yaşanan haksızlıkları da ortadan kaldırmıştır" dedi.

AK Parti hükümetinin sağlık konusunda ikinci bir adımının da yeşil kart ile ilgili olduğunu ifade eden Bozdağ, eskiden yeşil kartlıların, hastane masrafını ve ilacını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının karşılamasına rağmen, insanların bir çok imkandan da yararlanamadığını söyledi. Bozdağ, Yeşil Kartlıların, çok iyi bir sosyal güvenceye kavuşturulduğunu, ilacı, tedavisinin her aşaması devlet tarafından karşılanıyor. Bununda sosyal devlet olmanın gereği olduğunu vurgulayarak, "İnşaallah bunun akabinde genel sağlık sigortası geliyor ve böylelikle hiçbir vatandaşımız hastane kapısında parası olmadığı için tedavi edilememe gibi sıkıntılarla karşılaşmayacak" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bozdağ, Sağlık Bakanlığı'nın öğretmenlerde olduğu gibi sağlık personeli konusunda da vekillik sistemi üzerinde çalıştığını belirterek, "Sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda vekil sağlık personel sistemi üzerinde çalışılıyor. Özellikle yardımcı sağlık personelde, tayininden sonra büyük sıkıntılar oluyordu. Vekil öğretmenlere benzer vekil sağlık personeli getirilmek suretiyle kadro açıklarını da bu yöntemle giderme yoluna gidilecek. Bu düzenleme yürürlüğe girdikten sonra pek çok köyde ebe ve hastanelerimizdeki personel sıkıntıları ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber