Başbakanlık'tan sel bölgesine para yardımı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2010 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da sel ve toprak kayması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği Horasan ilçesine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 500 bin TL gönderildi.

Horasan ilçesine bağlı Saçlık Köyü'nde 4 gün önce yaşanan sel ve şiddetli yağış sonrası meydana gelen toprak kayması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmişti. Konuyla ilgili valilik yazılı bir açıklama yaptı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca, olaydan bir gün sonra Erzurum'a 500 bin TL acil yardım ödeneği tahsis edildiği, bunun 400 bin TL'lik kısmının acil yardım hizmetlerinde kullanılmak üzere Horasan Kaymakamlığı'nın hesabına aktarıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İl Kriz Merkezi'nce Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü dalgıç ekipleri, olay yerine intikal ettirilerek sele kapılan vatandaşlarımızın kurtarılma çalışmaları yürütülmüştür. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait büyük çaplı araç, gereç ve ekipman olay yerine intikal ettirilerek yol açma, enkaz temizleme ve diğer ıslah çalışmaları anında başlatılmıştır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik personellerince, yerinde jeolojik tespit ve yerleşim biriminin tahliyesi çalışmaları başlatılarak köyün tamamının tahliye edilmesiyle ilgili rapor hazırlama çalışmaları devam etmektedir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik personellerince köyde yapılan incelemeler sonucu 76 evin hafif hasar gördüğü, 7 evin ise ağır hasar gördüğü tespit edilerek teknik rapor hazırlanmıştır. Horasan Kaymakamlığı'na aktarılan 400 bin TL'lik acil yardım ödeneği sel afetinden etkilenen tüm hane halkına yardım şeklinde ve bölgenin ıslahı için diğer aciliyet arz eden hizmetlerde kullanılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber