Şehit eşi: Hastaneden kovulmam söz konusu değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2010 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK üyelerinin İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi Emel Boşnak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin basında yer alan haberi yalanladı. Acılı şehit eşi, sağlık güvencesi olmaması sebebiyle tedavi için gittiği Samsun Bafra Devlet Hastanesi'nden kovulması gibi bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Karadeniz gezisi sonrasında Ankara'ya dönerken parti otobüsüne binen şehit eşi Emel Boşnak ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayak üstü görüşmesi, basında yer aldı. Bir basın organının haberine göre şehit eşi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Hastaneye gittim sosyal güvencen bitti dediler. Şehidini toprağa verdin al reçeteni git dediler' ifadelerini kullanıp dert yanıyor. Fotoğraflarıyla yayınlanan görüşme, söz konusu basın organının internet sitesinde de yayınlanıyor.

Habere konu olan Şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın eşi Emel Boşnak, tedavi için gittiği Bafra Devlet Hastanesi'nden kovulması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. CİHAN'a konuşan Boşnak, "Kovulma gibi bir şey söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Yanlış yazmışlar. Haberciler her şeyi yazıyorlar. Kovulma çok farklı bir şey, söylenen sözler çok farklı bir şey. Prosedür gereği benim açıkta kalmam gerekiyordu. Bu normal. Çünkü eşimin şehitlik karnesi bana verilmesi için küçük bir süre de olsa açıkta kalmam gerekiyordu. Bilmiyordum, ama daha sonra öğrendim. Şehitlik haklarının verilmesi için ufak bir süre açıkta kalmam ve düşmem gerekiyormuş." dedi.

Hastane başhekiminden yardım istediğini anlatan Emel Boşnak, "Sağ olsun beni psikoloğa yönlendirdi. Doktora gidip görüştüm. Tedavimi oldum. Şehit eşi olduğum için beni bahçeye aldılar. Evraklarımı dolaştırdılar. Ondan sonra başhekim odasına çağırdı. Yine söylüyorum. Başhekim bunu vicdanı ile yaptı. Bu olması gereken bir prosedürdü. Başhekimin burada kesinlikle kötü bir şeyi yok." şeklinde konuştu.

"TEPKİM, FAKİR FUKARA FONU'NDAN YARDIM TEKLİFİNE"

Olayda sadece hastane idaresinin Yeşilkart çıkartılıp Fakir Fukara Fonu'ndan çocuklarına yardım etme teklifine sinirlendiğini söyleyen Boşnak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeşilkart çıkartalım size, fakir fukara fonundan da çocuklarınıza yardım edelim dediler. Bu benim çok gücüme gitti. Ben şehit eşiyim, ne fakirim ne de fukarayım. Hiçbir fakirin ve tüyü bitmemiş hekimin parasını yiyemem. Sağlık müdürlüğünden aradılar. Hepsiyle görüştüm. Ben hastane idaresine değil, devletin sistemine kızıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber