Jeoloji Mühendisleri: Her okulda 'deprem eğitimi dersi' verilmeli

Haber Giriş : 04 Mart 2005 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı M. Tacettin Sert, bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de coğrafya dersleri haricinde deprem ve doğal afetleri daha fazla içeren ders verilmesinin zorunlu hale geldiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimleriyle Türkiye'deki özel ve resmi okullarda öğrencilerin doğal afetlerle ilgili daha fazla bilgilendirileceği derslerin verilmesi gerektiğine değinen Sert, "Ülkemiz topraklarının yüzde 92'si, yaşayan nüfusun yüzde 95'i ve kurulu endüstri tesislerinin yüzde 98'i deprem kuşağı içinde yer alıyor. Türkiye'de herkes depremle yaşamak zorunda olduğunu bilmelidir. Bir öğrenci okulda gördüğü eğitim sayesinde yaşanan bir depremde ne yapacağını bilir ve ailesini de kurtarabilir. Bunu en son olarak Tayland'da tsunami faciasında gördük. Bu nedenle 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere, yaşanabilecek doğal afetler ve özelliklede deprem ile ilgili ders vermelidir" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Konya Şubesi'nin bu bilinçle, Konya Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde, 2004-2005 öğretim yılında arzu eden ilköğretim okullarına "Deprem, Doğal Afet ve Jeoloji" konulu seminer vermeye başladığını belirten Başkan Sert, "Daha öncede bir ilköğretim okulunda öğrencilere 'Deprem ve Korunma Yöntemleri' konulu bir seminer verdik.

Şuanda iki ilköğretim okulunda da bu şekilde seminer vereceğiz. Bunları sürekli hale getirmemiz gerekiyor. En önemlisi öğretmenlerimizi bu konuda bilgilendirip, onlarında doğal afetlerle ilgili öğrencilerini bilgilendirmesini sağlamalıyız. Çünkü yarının neslini bugün bilinçlendirdiğimiz gençler yetiştirecek. Yarınlarımızı bu gençlerimize emanet edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber