Hatay Valiliği: Alınan karar siyasi değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valiliğince, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin Hatay'ın Dörtyol ilçesi ziyareti ile ilgili alınan kararın "siyasi değil bölgenin içesinde bulunduğu şartlar"ın gereği olduğu belirterek, BDP heyetine "sergilenen sağduyulu yaklaşım ve anlayıştan dolayı" teşekkür edildi.

Valilik Basın Bürosundan yapılan yazılı açılamada, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyetin ziyarette bulunacağı bilgisi üzerine, "bunun gerçekleşmesi halinde kamu düzenini ciddi derecede ihlal edici gelişmelerin olabileceği değerlendirildiğinden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve diğer ilgili maddelerine göre heyetin Dörtyol ilçesine alınmaması kararı alındığı" anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Alınan karar siyasi olmayıp, tamamen bölgenin içerisinde bulunduğu şartlardan dolayı Valiliğimizin aldığı bir karar olduğunu vurgulamak gerekir.

Bugün saat 13.30 sıralarında ilimiz sınırına gelen heyet ile görüşen Vali Yardımcısı başkanlığındaki görevlilerimiz, 'ziyaretin anlayışla karşılandığını, ancak henüz yaraların taze olduğunu, bu aşamada ziyaretin barışa katkı yapmaktan çok yeni olumsuzluklara yol açabileceği kaygısını taşıdığımızı, daha uygun bir zamanda ziyaret planlanırsa memnun olunacağını, anlayışla karşılanmayı umduklarını' belirtmişlerdir.

Konuyu değerlendiren BDP heyeti Dörtyol ilçesine yapacağı ziyareti iptal etmiştir. Sergilenen sağduyulu yaklaşım ve anlayıştan dolayı kendilerine teşekkür ederiz." Açıklamada, "birlik ve beraberlik duygularının zedelenmemesi, kardeşlik ikliminin bozulmaması için tüm vatandaşlarımızın söylemlerinde, demeçlerinde, tavır ve davranışlarında daha fazla özen göstereceklerine olan inancımız tamdır" ifadelerine de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber