Yetiştirme yurdundan LYS'de dereceye girdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te kardeşiyle birlikte 5 yaşından bu yana yetiştirme yurdunda kalan 19 yaşındaki Nedim Kök, hem YGS'de hem LYS'de ilk 800 içine girmeyi başardı

Siirt Valiliği Yetiştirme Yurdu'nda kalan 19 yaşındaki Nedim Kök, üniversiteye giriş sınav sonuçlarında ilk 800 öğrenci arasına girdi. Nedim Kök, ?Devlet bu imkânları sağlamasaydı, bu başarıyı elde edemezdim? dedi. Nedim Kök'ün biri yurtta kalan iki kardeşi de Anadolu Lisesi'nde okuyor.

Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye sıralamasının alt sıralarında yer alan Siirt'te, bu yıl 5 yaşından beri yetiştirme yurduna kalan Nedim Kök, YGS'de 497.386 puan alarak 710'uncu, LYS'de ise 503.084 puan alarak 796'ncı oldu. Kendisi gibi yurtta okuyup büyüyen 17 yaşındaki kardeşi Abdurrahman Kök ise Anadolu Lisesi'nde okuyor.

Kalp hastası anne Güllü Kök ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 3 ayda bir verilen 500 TL maaşla geçimini sağlıyor. SYDV'nin gıda, giysi ve yaşam malzemesi yardımında bulunduğu Kök ailesinin en küçüğü olan 16 yaşındaki Zeynep ise Atatürk Anadolu Lisesi 11'nci sınıfını okuyor.

En yüksek beşinci kişi oldu

Büyük çocuğu 5 yaşındayken eşini kaybedince ortada kalan Güllü Kök, iki oğlunu da yetiştirme yurduna verdi. 5 yaşından beri yetiştirme yurdunda kalan Nedim ve Abdurrahman Kök kardeşler, devletin sağladığı imkânlarla hem büyüdü, hem de eğitimlerini sürdürdü.

Kök, üniversite sınavında aldığı puanla Siirt'te böyle bir başarıyı elde eden 5'nci kişi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber