Ayda 49 TL'ye üniversite

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 10:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Işık Üniversitesi öğrencilerine ilk yarı yıl ödemesi 49 TL'den başlayan taksitlerle uzun vadeli eğitim kredisi kullanma fırsatı sunuyor. Kullanılan kredinin faiz oranlarının vade sonuna kadar sabit kalacağı, olumsuz ekonomik dalgalanmalardan etkilenmeyeceği bildirildi

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkan Işık Üniversitesi, öğrencilerine, ilk yarı yıl ödemesi 49 TL'den başlayan taksitlerle uzun vadeli eğitim kredisi kullanma fırsatı sunuyor. Kredi kapsamında lisans öğrencileri hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere 5 yıllık eğitim süreleri için kredi başvurusunda bulunabilecek. Öğrencilerin, maksimum 10 yıl vade ile kullanabilecekleri kredide, 5.5 yıla kadar, ana para ödemesi yapmadan sadece faiz ödeme şansları bulunuyor.

49'dan 99'a kadar seçenekler

Işık Üniversitesi öğrencilerine özel eğitim kredisi, bin TL ile 100 bin TL arasında değişen tutarlarda, teminatlı ve teminatsız olmak üzere farklı şekillerde alınabiliyor. Teminatlı kredide 10 yıla varan vade süresi için ilk yarı yıl ödemesi, yüzde 50 burslu öğrenciler için 49 TL, yüzde 25 burslu öğrenciler için 74 TL, burssuz öğrenciler için ise 99 TL'den başlayan seçeneklerle sunuluyor.

Aynı zamanda teminatsız kredide beş yıla varan vade süresi ve bursluluk şartlarına göre birinci dönem ödemesi 114 TL'den başlayan ödeme koşulları da bulunuyor.

Uzun vadeli eğitim kredisi istenilen dönemde kullanılabilirken, krediye ara verip tekrar başlamak da mümkün. Kredinin belirlenen faiz oranı, vade süresinin sonuna kadar değişmiyor.

İlk 5 bine onur bursu verilecek

Işık Üniversitesi, 2010-2011 öğrenim döneminde ÖSYM kılavuzunda yer alan kontenjan tercihlerine göre öğrencilere yüzde 100 ve yüzde 50 oranında burs veriyor. İhtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Işık Üniversitesi, gerçek bir vakıf üniversitesi olarak eğitimi bir hak kabul ettiğini belirtiyor.

Sınavda İlk 5 bin arasına girerek kayıt olan öğrencilere ?Onur Bursu? verilerek ücretsiz eğitim ve yurtlarda ücretsiz kalma fırsatı sunuluyor. İlk bin kişi arasında yer alan öğrencilere ise ?Yüksek Onur? bursu verilerek ücretsiz öğrenim hakkının yanı sıra aylık burslar veriliyor.

Bunlara ek olarak Işık Üniversitesi'ni ilk üç tercihinden biri olarak işaretleyerek kazanan adaylara öğrenim ücretinin yüzde 25'i oranında, FMV Işık Liseleri'ni bitirip Işık Üniversitesi'ni ilk beş sırada tercih eden adaylara da yüzde 50 oranında indirim sağlanıyor.

Işık Üniversitesi'nde ayrıca sanat ve spor bursları, International Bacalaureate diploması bursları, kardeş indirimi ve FMV Liseleri'nden mezunlar için de çeşitli burslar bulunuyor.

FAİZ?ORANLARI?SABİT

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Hüsnü Güreli, kredili eğitimin sosyal bir proje olarak düşünüldüğünü belirterek, öğrenim görmek isteyen öğrenciler için ?param yok? mazeretini ortadan kaldırdıklarını söyledi. Öğrencinin maddi durumu ne olursa olsun krediyi alabileceğini söyleyen Güreli, şu bilgileri verdi:

?Bizi seçen her öğrenci 10 yıllık kredi kullanabiliyor. Öğrenci gerektiği kadar kredisini alıyor. Mezuniyetten sonra 6 ay da iş arama süresi veriyoruz. Ana para ödemesi yapmadan, sadece faizleri ödeyerek, tüm okul hayatı boyunca ayda sadece 100-200 liraya okuma imkanı elde ediyor. Kullanılan kredinin faiz oranları vade sonuna kadar sabit kalacak, olumsuz ekonomik dalgalanmalardan etkilenmeyecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber