Polis memuru, gözyaşları içinde evini kurtarmaya çalıştı/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta, 4 katlı binanın çatısında başlayan yangının, itfaiyenin de geç gelmesiyle büyüdü. Polis memuru Eşref Koç'un, gözyaşları içinde yanan evini hortumla söndürme çabası yürekleri dağladı.

Yangın, bugün saat 11.00 sıralarında İncivez Mahallesi Kamelya Sokak'ta, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Eşref Koç ve ağabeyi Aslan Koç'a ait 4 katlı binanın çatısında çıktı. Güneş enerji sisteminin çatıya monte edilmesi sırasında yapılan kaynağın, straforu tutuşturması sonucu başlayan yangın kısa sürede çatıyı sardı. İhbar üzerine gelen Zonguldak Belediyesi itfaiye araçları, eve yaklaşık 100 metre kala yolun darlaşması nedeniyle ilerleyemedi. Eve ulaşamayan itfaiye ekiplerinin, hortumları uzatarak müdahale etmek istediği yangında alevler alt kata sıçradı.

AĞABEY KARDEŞ ALEVLERİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

Alevlerin sardığı 4'üncü katta oturan polis memuru Eşref Koç ile yakınları ve komşuları, evlerden uzatılan hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Eşref Koç, hortumla alevleri söndürmeye çalışırken yanındaki kız kardeşiyle gözyaşlarını tutamadı. İtfaiye ekipleri, gaz maskesi takarak girdikleri evde bulunan tüpleri dışarı çıkardı. İtfaiyenin yaklaşık 100 metreden hortum uzatarak yaptığı müdahale ile alevler kontrol altına alınmaya çalışıldı. Söndürme çalışmalarına katılan Koç ailesinin yakınlarından biri baygınlık geçirdi. Polis memuru Koç, bayılan yakınını tokatlayarak kendine getirmeye çalıştı. Diğer yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı Koç, bu sefer de yakasından tuttuğu baygın haldeki yakınını silkeledi. Görevli polislerin Koç'u uzaklaştırmasından sonra baygınlık geçiren kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

"YOL SORUNU OLMASA YANGIN BÜYÜMEZDİ"

Binanın yanındaki yamaçta bulunan ağaçlara da sıçrayan yangın, itfaiye ve çevredekilerin 1 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ancak binanın çatısı tamamen yanarken, polis memuru Koç'un evi de büyük hasar gördü. Binanın 3'üncü katında oturan polis memuru Eşref Koç'un kardeşi Aslan Koç, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e tepki gösterdi. Aslan Koç, ?Adam gibi gelsin evimi yapsın, yolumu yapsın. Ben ticaret yaptım, kolay para kazandım. Ağabeyim gece- gündüz çalışarak kazandı. Benimki yansa bu kadar içim yanmazdı? dedi. Koç ailesinin komşularından İrfan Gökdemir ise, ?Yol sorunu olmasaydı, yangın bu kadar büyümezdi? diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber